fbpx

Noul Inspector Școlar General al Municipiului București este Mihaela Ștefan

Mihaela Ștefan a fost numită în funcția de Inspector Școlar General al Municipiului București, au declarat pentru Educație Privată surse din Ministerul Educației.

Ea îl înlocuiește în funcție pe Ionel Pușcaș, demis în urma declarațiilor făcute despre incidentul de la Școala George Bacovia, unde un elev s-a aruncat pe geam, după ce fusese umilit de colegi.

Mihaela Ștefan a fost, până azi, inspector general adjunct în cadrul ISMB. Potrivit surselor Educație Privată, ministrul Sorin Cîmpeanu a semnat deja ordinul de numire.

CONTEXT

Ionel Pușcaș, șeful ISMB, a fost demis de ministrul Educației, după ce, potrivit unui reportaj difuzat de Antena 1, a declarat că incidentul în care un elev s-a aruncat de la geamul școlii a fost ”o joacă obișnuită”. Demiterea a fost confirmată pentru Educație Privată de Sorin Cîmpeanu.

” Ministerul Educației nu poate tolera astfel de abordări superficiale in situații care necesita mai mult decât oricând empatie, înțelegere și responsabilitate”, a declarat Cîmpeanu pentru Educație Privată.

Un elev de clasa a şasea s-a aruncat pe geam de la etajul  unei școli din Bucureşti, în pauză, relatează Observator News. Incidentul s-a întâmplat la Școala George Bacovia, din Sectorul 4.

Potrivit sursei citate, colegii copilului povestesc că, înainte să se arunce, băiatul le-ar fi spus că vrea să moară din cauza umilinţelor pe care le suportă.

Copilul a fost dus cu ambulanţa la spitalul Marie Curie pentru investigaţii. Din fericire, a scăpat cu leziuni minore. Putea fi însă o tragedie pe care cei care se ocupă de educaţia copiilor o tratează cu lejeritate.

„O joacă obişnuită… Ce sa va zic…a avut o stare de nervi. Nu neapărat s-a certat cu un elev, a evocat că a băut o … Cola. Pur şi simplu a fugit şi a sărit pe geam.”, a declarat Ionel Puşcaş, inspector general ISMB.