fbpx

4 ani și 4 luni de închisoare pentru îngrijitoarea care a bătut un copil la o creșă din Timișoara

Agresiunea fizică asupra copiilor este plătită cu închisoare cu executare. După învățătoarea din Brașov care a fost condamnată la o pedeapsă de opt ani pentru abuz fizic asupra copiilor, același deznodământ îl are și un caz similar din Timișoara.

Romina Rotariu, îngrijitoarea din grădinița timișoreană care a lovit un copil până când i-a rupt piciorul a primit o condamnare în primă instanță: 4 ani și 4 luni cu executare,

Realitatea de Timiș anunță că magistrații de la Judecătoria Timișoara au hotărât că fapta femeii merită o pedeapsă de 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare. În același timp, ea trebuie să plătească o despăgubire de 100.000 de euro familiei copilului. Părinții ceruseră, inițial, o despăgubire de 500.000 de euro.  Romina Rotariu a primit, de asemenea, interdicția de a mai lucra în calitate de îngrijitoare sau educatoare timp de cinci ani.

Ea a fost acuzată de loviri, alte violențe și purtare abuzivă.

Îngrijitoarea a bătut un copil in varsta de 2 ani. Acesta frecventa creșa respectivă de câteva luni. În urma abuzului fizic suferit, copilul s-a ales cu un picior fracturat. Părinții victimei au depus plângere penală.

Incidentul s-a petrecut în iunie 2018.

Sentința poate fi atacată la o instanță superioară, în termen de 10 zile.

Femeia lucra în creșa privată, neautorizată, care aparținea familiei ei. Ea a susținut că a avut o criză de diabet și din această cauză nu s-a putut controla.