fbpx

Învățătoare din Brașov, condamnată penal pentru comportament abuziv. Un nou caz similar la Iași

O învățătoare din Brașov a fost condamnată 8 luni de închisoare sub supraveghere, pentru că s-a purtat abuziv cu patru elevi de la școala unde preda, numindu-i „gunoaie” și „tâmpiți”, informează Mediafax.

De asemenea, Judecătoria Braşov a obligat-o pe învăţătoare să plătească persoanelor vătămate daune materiale, morale şi cheltuieli de judecată de 12.180 de lei plus 425 de euro.

Sentinţa nu este definitivă, ea poate fi atacată prin apel, în termen de 10 zile de la comunicare.

Cazul a devenit public după ce părinții unei eleve au transmis presei o înregistrare în care învățătoarea jignea copiii.

„Ia şi scrie, că te strâng de gât! Ia şi scrie, că te mănânc! Nu face aşa că te duc în grădina zoologică, acolo te duc! Ia şi scrie! Până nu scrii tot pe caiet, nu scrii nimic la tablă! Te mănânc! Te mănânc, nu alta. Ia şi scrie sim-plu! Nu ţi-e ruşine, tâmpitule ce eşti!” (…) Ia vino, mă, încoa’, la mine! Umflatule! Vezi că te-ai şi îngrăşat, tragi un fund după tine! (…)Uită-te, dracului, aici! Unde dracului te uiţi? (…) Taci, măi, din gură! Nu mai sări, măi, cu gura! Pe tine să nu te aud, măi, cum sari tu cu gura aia, măi nesimţitule! Pentru mine eşti gunoi în clasa asta! (…) De ce pleci, mă, la 11? Taci, măăă! Măăă! Băi, eşti numai cu glasul! Vezi că îţi trag una de nu te vezi!”, se auzea pe înregistrarea devenită publică.

”Creșa groazei” de ia Iași

Un caz similar a apărut, astăzi, în presa ieșeană. Ziarul de Iași publică un articol despre Creșa nr. 10 din oraș, în care două îngrijitoare folosesc cuvinte obscene față de copii.

Potrivit jurnaliștilor, infirmierele de la o creşă cu program prelungit din Iaşi au fost înregistrate pe ascuns de părinţii unui copil de 2 ani şi 8 luni în timp ce înjură ca la uşa cortului şi jignesc în limbaj de maidan copiii. Funcţionarele se amuză în timp ce pun un copil să reproducă înjurătura „în p***a mă-tii!“ şi nu se sfiesc să îi numească pe micuţi „porci“„nesimţiţi“ sau să îi ameninţe că îi omoară şi le rupe capul.

Până la acest moment, singura măsură luată de conducerea creșei a fost mutarea îngrijitoarelor la altă grupă. Familia copilului ia în calcul, însă, depunerea unei plângeri penale.

UPDATE

Îngrijitoarele și coordonatorul creșei nr. 10 au fost destituiți, anunță Ziarul de Iași.

„Nu voi mai tolera niciodată să se mai întâmple aşa ceva, în nicio instituţie de învăţământ, mai ales că noi şi finanţăm activitatea Direcţiei Creşe. Cele trei persoane implicate au fost destituite. Practic li s-a suspendat contractele de muncă, ele nu mai pot veni la serviciu, nici nu mă interesează unde se duc dar nu vor mai intra niciodată în creşele din Iaşi. Coordonatorul creşei nr. 10 a fost şi el destituit, nici nu contează că e în pragul pensiei, trebuia să aibă grijă să nu se întâmple acest lucru”, a declarat primarul Mihai Chirica.