Șefa creșei din Iași unde copiii erau abuzați de îngrijitoare, lovită de un părinte

Valeria Butnaru, coordonatoarea Creșei nr. 10 din Iași demisă pentru că ar fi tolerat abuzurile îngrijitoarelor, a fost agresată de un părinte furios, anunță cotidianul Adevărul. Potrivit sursei citate, în cursul acestei dimineți, un părinte care a avut acum un an copilul înscris la această creşă a venit pentru a-i reproşa femeii că, în trecut, i-a mutat copilul în grupa din care făceau parte îngrijitoarele înregistrate înjurând.

Butnaru ar fi fost dată cu capul de masă, de cel puţin două ori, scena fiind una violentă, potrivit martorilor. Aceştia au sunat la 112, la faţa locului ajungând poliţişti ieşeni.  „A fost deschis dosar penal pentru lovire şi alte violenţe”, a declarat, pentru Adevărul, Ioana Buştiuc, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Iaşi. Valeria Butnaru a merrs azi la Institutul de Medicină Legală pentru a obţine certificat medico-legal.

CONTEXT

Ziarul de Iași a publicat, la sfârșitul săptămânii trecute, un articol despre Creșa nr. 10 din oraș, în care două îngrijitoare foloseau cuvinte obscene față de copii.

Potrivit jurnaliștilor, infirmierele de la o creşă cu program prelungit din Iaşi au fost înregistrate pe ascuns de părinţii unui copil de 2 ani şi 8 luni în timp ce înjură ca la uşa cortului şi jignesc în limbaj de maidan copiii. Funcţionarele se amuză în timp ce pun un copil să reproducă înjurătura „în p***a mă-tii!“ şi nu se sfiesc să îi numească pe micuţi „porci“„nesimţiţi“ sau să îi ameninţe că îi omoară şi le rupe capul.

Îngrijitoarele și coordonatorul creșei nr. 10 au fost destituiți.

„Nu voi mai tolera niciodată să se mai întâmple aşa ceva, în nicio instituţie de învăţământ, mai ales că noi şi finanţăm activitatea Direcţiei Creşe. Cele trei persoane implicate au fost destituite. Practic li s-a suspendat contractele de muncă, ele nu mai pot veni la serviciu, nici nu mă interesează unde se duc dar nu vor mai intra niciodată în creşele din Iaşi. Coordonatorul creşei nr. 10 a fost şi el destituit, nici nu contează că e în pragul pensiei, trebuia să aibă grijă să nu se întâmple acest lucru”, a declarat primarul Mihai Chirica.