fbpx

Olimpic la matematică, decedat după ce a căzut de la etaj la hotelul unde era cazat pentru concurs

Un elev de 13 ani a murit, astăzi, după ce a căzut, miercuri seara, de la etajul patru, pe o scară interioară a unui hotel din municipiul Hunedoara. Minorul a fost transportat la spitalul municipal din Hunedoara şi de aici la Spitalul Judeţean din Timişoara, cu traumatism cranian grav şi în stare de comă. În cursul dimineții, a decedat.

El urma să fie premiat cu medalie de bronz din partea Societăţii Române de Ştiinţe Matematice, precizează AGERPRES.

Potrivit Digi 24, băiatul era unul dintre participanţii la olimpiada naţională de matematică şi era însoţit de tatăl său. 

Andrada Velciov, jurnalist Digi24: Băiatul, împreună cu mai mulți colegi de-ai săi, se juca pe o scară interioară a hotelului. La un moment dat se pare că s-a dezechilibrat, a alunecat de pe o balustradă și a căzut în gol de la etajul al patrulea.

Băiatul de 13 ani s-a lovit de pardoseala de marmură. În momentul accidentului, alături de copiii care se jucau nu se află niciun părinte şi nici profesoara care-i însoţea.

Elevii care au participat la Olimpiada Naţională de Matematică, clasele V-VI, au fost premiaţi joi la Deva, festivitatea fiind precedată de un moment de reculegere în memoria elevului.

 „E un moment greu, fără îndoială, care ne afectează. Nu are cum să nu ne afecteze, dar cum spuneam şi aici (la premierea elevilor olimpici – n.r.), viaţa merge mai departe. Trebuie să ne bucurăm că cei din sală sunt nişte copii minunaţi şi sigur trebuie să fim alături de ei, să-i susţinem”, a declarat Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, prezentă la eveniment.