fbpx

Stimulente între 3000 și 10.000 lei, elevilor din Sectorul 1 care obțin rezultate la olimpiade și concursuri

Elevii din Sectorul 1 cu rezultate la olimpiade şi concursuri naţionale şi internaţionale în anul şcolar 2024-2025, care frecventează cursurile de zi din învăţământul preuniversitar de stat, vor primi stimulente financiare între 3000 și 10.000 lei.

Consiliul Local a aprobat în şedinţa de joi un proiect de hotărâre în acest sens, transmite Agerpres. Actul normativ a fost adoptat cu un amendament citit de viceprimarul Sectorului 1 Ramona Porumb (PNL) ce aprobă acordarea stimulentelor de excelenţă olimpică pentru elevii care frecventează cursurile de zi din învăţământul preuniversitar de stat de pe raza Sectorului 1 şi au obţinut premii la competiţiile internaţionale recunoscute de o federaţie naţională, cu excepţia unităţilor de învăţământ vocaţionale, pentru care nu este necesară avizarea din partea vreunei federaţii, altele decât cele cuprinse în calendarele aprobate de Ministerul Educaţiei, obţinute în anul şcolar 2024-2025, acordate din bugetul local, după cum urmează: locul I – 10.000 de lei/elev, locul II – 8.000 de lei/elev, locul III – 6.000 de lei/elev.

Amendamentul mai stipulează că se acordă stimulente financiare pentru elevii care frecventează cursurile de zi din învăţământul preuniversitar de stat de pe raza Sectorului 1 şi care au obţinut premiul II şi III la etapele naţionale ale concursurilor şcolare şi extraşcolare recunoscute şi finanţate de Ministerul Educaţiei, conform calendarelor competiţionale aprobate prin ordin de ministru pentru anul şcolar 2024-2025, prin alocare de la bugetul local, astfel: locul II – 4.000 de lei, iar locul III – 3.000 de lei.

Ramona Porumb a semnalat că în august 2022 PNL-PSD a depus o iniţiativă legislativă cu privire la acordarea de burse de merit pentru olimpicii internaţionali care face parte dintre cele nu au ajuns niciodată pe ordinea de zi, iar cu o săptămână înainte de alegeri primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a propus acelaşi proiect, dar nu pentru toţi elevii care participă la astfel de competiţii, ci doar pentru cei din clasa a XII-a.

„Asta sună a mită electorală de departe”, a susţinut Ramona Porumb, care a subliniat că aceste stimulente nu trebuie acordate doar celor din clasa a XII-a şi cu o săptămână înainte de alegeri.

Viceprimarul Sectorului 1 Oliver Păiuşi (USR) a punctat că elevii care termină anul acesta ciclul liceal nu mai pot beneficia la anul de stimulente financiare.

„Dispunem de aceste fonduri şi haideţi să le aplicăm de mâine! (…) Putem să lăsăm proiectul (…) pentru cei care au terminat clasa a XII-a şi prin amendament continuăm pentru ceilalţi copii, ca să nu privaţi elevii care au terminat şi au obţinut aceste rezultate remarcabile”, a adăugat Oliver Păiuşi, potrivit Agerpres.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.