fbpx

Cresc sumele cu care vor fi plătiți asistenții de la examenele naționale – anunț făcut de Ligia Deca

Photo 163861278 | Calculator © Lovelyday12 | Dreamstime.com

Ligia Deca, ministra Educației, a anunțat că în următoarea ședință a Comisiei de Dialog Social va fi dezbătut un proiect de ordin de ministru care prevede o creștere a sumelor cu care sunt plătiți asistenții de la examenele naționale, dar și cei de la Titularizare și Definitivat.

Deca a plasat propunerea în contextul evaluării digitalizate care urmează să fie aplicată, pentru prima dată, la nivel național pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat.

„În contextul evaluării digitalizate la examene, am considerat important ca majorarea cuantumului sumelor acordate asistenților să se facă diferențiat.

Prin urmare, propunem o majorare de aproximativ 25% a cuantumului sumelor acordate asistenților care au și atribuții de scanare și de încărcare a lucrărilor pentru evaluarea națională și pentru bacalaureat, raportat la sesiunea august 2023 a examenului, respectiv de 59% pentru asistenții cu atribuții de scanare la examenele de titularizare și definitivat.

De asemenea, propunem includerea la plată și a informaticienilor/ a operatorilor din cadrul comisiilor județene de organizare a evaluării naționale, responsabili cu utilizarea aplicației informatice dedicate examenelor naționale, care nu erau incluși la plată până acum.

Majorările pentru toate examenele reprezintă, în medie, 20% din suma alocată în anul precedent.

Proiectul de ordin va fi dezbătut în ședința Comisiei de Dialog Social de luni, 3 iunie”, a transmis, astăzi, Ligia Deca.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.