fbpx

Ștefan Pălărie (USR): Ligia Deca a făcut ”gafe amețitoare” și ”o serie record de erori politice”

Ștefan Pălărie

Senatorul USR Ștefan Pălărie o acuză pe Ligia Deca, ministrul Educației, că a făcut ”gafe amețitoare” și ”o serie record de erori politice care spulberă orice așteptări”.

Pălărie se referă explicit la faptul că Deca încă nu a acceptat invitația la o întâlnire cu parlamentarii din Comisia de învățământ, dar și la participarea la ședința CNATDCU ”pentru a pune frână comisiilor antiplagiat”.

Ce spune Ștefan Pălărie:

Gafele noului ministru al educației, doamna Ligia Deca, în mai puțin de 40 zile de la instalare, sunt amețitoare. După dezastrul fostului ministru Cîmpeanu, asistăm la o serie record de erori politice care spulberă orice așteptări.
Doamna ministru a început prin a ignora complet invitațiile politicoase de a dialoga cu Parlamentul privitor la acest mandat – fie că am făcut, din opoziție, invitații informale sau formale, inclusiv depuse la minister (fără a primi măcar un reply).
E o gafă nu doar politică, ci una care ține, în fond, și de bunul simț și de profesionalism și de diplomație – să nu fi în stare să trimiți măcar un răspuns cu “am primit invitația dvs, voi reveni cu o propunere de îndată sau în următoarea perioadă”. Jenant.
A doua gafă a fost descinderea doamnei Deca de la CNATDCU de joi pentru a pune frână comisiilor anti-plagiat, sub pretextul ambiguității legislative. Doamna ministru a preferat să oprească toate sesizările de plagiat, inclusiv pentru colegi de Guvern, în loc să vină direct cu o soluție tranzitorie. Curat-murdar.
O nouă gafă politică uriașă este vizita de ieri, înainte de orice, la acest Consiliul Național al Rectorilor, o organizație neguvernamentală, nu o instituție cum ar cere legea, care, deși este apolitică, a fost condusă timp de aproape un deceniu de un membru de vârf al clasei politice, Sorin Cîmpeanu, fost ministru al educației, plecat din funcție tocmai pentru că risca sa devină un simbol al lipsei de integritate academică.
Doamna ministru prioritizează, iată, înainte de Parlamentul României, o discuție tehnică cu acest faimos și discutabil CNR unde, în agendă, se află, pe la mijloc, bine ascunsă, tocmai tema fierbinte a numărului mandatelor pentru rectori. Interesul poartă fesul.
Pe lângă toate acestea, dumneaei și-a început mandatul cu promisiuni nerespectate pe un subiect major: a spus că vine cu noile legi ele educaței până la 1 noiembrie, apoi până la 14 noiembrie – complet nerealist dacă ne uităm în calendar. Pe cine și ce anume așteaptă?
Ce trecere mai are doamna ministru să vină să ne propună niște legi în Guvern, sau și mai mult, în Parlament, după ce vedem că face toate aceste gafe?
Credibilitatea ei este deja aproape de zero.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.