fbpx

Deca se întâlnește cu CNR, înainte de prezentarea proiectelor revizuite ale Legilor educației

Ministrul Educației va participa la sfârșitul acestei săptămâni la întâlnirea organizată de Consiliul Național al Rectorilor (CNR), la Craiova.

Prezența Ligiei Deca la evenimentul CNR are loc înainte de publicarea formei finale a proiectelor Legilor educației. Ministerul a amânat cu două săptămâni, la 28 octombrie, prezentarea proiectelor revizuite. Termenul inițial anunțat pentru această etapă era 1 noiembrie. Deca a precizat la acea dată că decizia a fost luată în urma unei discuții cu premierul Nicolae Ciucă. 

„Ele (legile n.r.) oricum vor suferi schimbări. Ca urmare a procesului de dezbatere publică au intervenit anumite observații, care vor fi luate în considerare”, spunea ministrul Ligia Deca.

CNR transmitea un comunciat de presă, la sfârșitul lunii septembrie, pentru susținerea lui Sorin Cîmpeanu în contextul acuzațiilor de plagiat, ministru al Educației la acea vreme, 

Consiliul Național al Rectorilor spunea că se delimitează categoric de orice formă de verdict de încălcare a eticii în cazul Cîmpeanu, comunicatul fiind semnat de Diana Moș, rector al Univesității Naționale de Muzică din București.

În aceeași zi, rectorii a trei universități – Universitatea din București, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și SNSPA – au declarat că nu au votat și nu au semnat comunicatul transmis de CNR.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.