fbpx

Ștefan Pălărie: 80% dintre specialiștii în resurse umane recomandați NU au fost contactați de ISJ-uri

Photo 79526951 © Jakub Jirsák | Dreamstime.com

Senatorul USR Ștefan Pălărie afirmă că 80% dintre specialiștii în resurse umane recomandați de companiile de profil nu au fost contactați de inspectoratele școlare pentru a fi implicați în comisiile de la concursurile de directori.

În schimb, potrivit lui Pălărie, au fost incluse în comisie personaje cu antecedente penale, senatorul oferind un exemplu de la Cluj, fără să dezvăluie, însă, numele personajului implicat.

Ce spune Ștefan Pălărie:

Tocmai am închis telefonul cu unul din reprezentanții mediului de afaceri – o organizație la nivel național – care mi-a spus cu tristețe că din lista propunerilor cu specialiști în resurse umane, directori de multinaționale și companii de o reputație indiscutabilă, 80% NU au fost contactați de ISJ-uri pentru implicarea în comisiile de concurs ale probei interviu pentru directorii de școli.

Am întrebat în mod special despre Județul Cluj. Același procent. Specialiștii de resurse umane NU au fost contactați.

Mai rău decât atât, aflu din teritoriu că în același onorat județ, despre care am mai scris în vară referitor la numirile abuzive din pix ale directorilor interimari, am avut comisii de concurs PeNeLizate până la cer, la care reprezentantul mediului de afaceri a fost omis și înlocuit cu succes de un reprezentant al mediului universitar. Asta aparent nu ar fi fost ceva grav. E doar parte din metodologia de concurs.
Ceea ce este însă înfiorător de grav este că personajul în cauză – profesorul universitar – este DUBLU CONDAMNAT PENAL pentru falsificare de documente și pentru oferire de mită. Despre troica condamnaților penal care încă mai predau în universitarul Clujean a scris mai demult și Gazeta de Cluj. Chiar nu mai există clujeni care să se revolte împotriva unor astfel de situații?!?!?!

Stimați oameni de bine care conduceți inspectoratele, chiar trebuie să fie trecută fiecare linie roșie în regulament? Dincolo de LEGALITATE, ați auzit că mai există și un concept straniu numit MORALITATE?

1) Cum e posibil să vă bateți joc de reprezentanții mediului de afaceri care încă așteaptă telefoane pentru confirmarea datelor la care trebuie să participe la interviuri? Oamenii ăștia ocupați s-au pregătit, au citit, au participat la sesiuni de instruire. Dacă Ministerul și inspectoratele își bat joc de ei în felul ăsta să nu credem că vor mai reveni atunci cănd vor mai fi invitați. (dar poate că o parte dintre voi asta vă doriți … să nu vă mai deranjeze concursurile „aranjate” … dar îi așteptați apoi să se înscrie ca parteneri de învățământ dual sau să mai facă câte o investiție sau sponsorizare). Rușine!

2) Nu găsiți nimic IMORAL din a aduce profesori în comisie care sunt dublu condamnați penal? Serios? Chiar credeți că sunt cele mai bune exemple de evaluatori care să dea note viitorilor manageri din sistemul educațional?

3) Chiar trebuie trecut în metodologia de concurs că profesorii care au picat la proba scrisă națională este IMORAL să ajungă evaluatori la proba interviu a celor care au trecut acest examen național? Chiar considerați acceptabil să ridicați din umeri și să spuneți – „nicăieri nu scrie că NU se poate”?!

4) Nu găsiți că este IMORAL ca profesori desemnați prin vot secret conform metodologiei să nu afle la timp când este proba interviu, în schimb să se prezinte acolo alți profesori la consemn?

5) Nu găsiți că este IMORAL ca în situațiile în care am avut un singur candidat, uneori chiar doi, care au luat proba națională… de bine de rău, au citit bibliografia, s-au pregătit și au luat acel minim 7 – să primească la proba interviu sub 7 numai pentru ca directorul numit interimar să poată rămâne în școală?

Eu sper ca profesorii nedreptățiți să conteste! Și mai sper ca aceste contestații să fie soluționate corect! Altminteri vă bateți joc de puținele șanse de modernizare pe care le mai are România.

Sursă imagine: https://www.dreamstime.com/stock-photo-human-resources-ceo-corporate-hierarchy-concept-recruiter-complete-team-one-leader-person-x-represented-icon-image79526951

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.