fbpx

Sorin Ion: Nu ne propunem să dăm subiecte ușoare, ca să fie toată lumea fericită

Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, afirmă că rezultatele de la simularea de Evaluare Națională sunt mult mai slabe decât anul trecut, dar intenția ministerului nu este de a da subiecte ușoare.

”Rezultatele sunt mult mai slabe decât anul trecut, dar să știți un lucru, nu ne propunem să dăm subiecte foarte ușoare că să fie toată lumea fericită. Apetența copiilor pentru matematică nu lipsește doar în România.

Ca profesor de matematică am declarat încă de la început că subiectele sunt așa cum trebuie, făcute conform programei”, a declarat Sorin Ion pentru Observator.

 

Peste 57% dintre elevii care au participat la simularea de Evaluare Națională au luat note între 1 și 4,99 la proba de matematică, potrivit statisticilor comunicate, vineri, de Ministerul Educației.

De asemenea, mai puțin de 3% dintre elevi au reușit să ia note peste 9 la proba de matematică

La proba de limba română procentul este semnificativ mai mare: 7,3% dintre elevi au avut note în acest interval.

Potrivit rapoartelor statistice furnizate de platforma informatică, se înregistrează următoarea situație pe probe și tranșe de note:

I. Limba și literatura română – număr note mai mari sau egale cu 5: 121.759 (73,98%)

Rezultatele probelor scrise ale simulării EN VIII au fost transmise către Inspectoratele Școlare Județene/al Municipiului București. La momentul transmiterii prezentei informări, rezultatele sunt în curs de a fi transmise de la nivelul inspectoratelor școlare către fiecare unitate de învățământ atât sub forma cataloagelor cu notele finale, cât și sub forma borderourilor asociate fiecărei evaluări.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Citește și

Am evaluat elevii. Pe profesori când începem să îi evaluăm, doamnelor și domnilor?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.