fbpx

Sorin Ion, întrebat de ce evaluările sunt programate la finalul modulelor: ”N-ar trebui!”

Secretarul de stat Sorin Ion a declarat, la prima ediție a podcastului realizat de Ministerul Educației, că, de regulă, evaluările nu ar trebui să fie programate la finalul modulelor de învățare.

”Nu. n-ar trebui. Și nu există neapărat o legătură între momentul fiecărei evaluări și momentul finalizării perioadei de învățare. Haideți să stabilim împreună noțiunea de perioadă de învățare pentru modul. De regulă, evaluările se fac la sfârșitul unităților de învățare. Or, o unitate de învățare are un interval mai scurt de parcurgere și nu se suprapune neapărat cu sfârșitul modulului sau al perioadei de învățare. Este adevărat că este posibil ca, la început fiind de introducerea unui nou sistem de împărțire a anului școlar, să există această tendință de a da evaluări la sfârșit, cumva învățați de pe vremea semestrelor sau a trimestrelor, pentru cei care au prins acea perioadă, când făceam evaluări de final. Dar, cu siguranță, dacă acest sistem va fi păstrat și va fi implementat cu caracter permanent, atunci lucrurile se vor așeza de la sine nu am nicio îndoială”, a explicat Sorin Ion.

Întrebat de elevul Mihai Gâdici, cel care l-a intervievat în podcast, dacă evaluările sunt programate așa în mod deliberat, pentru că profesorii vor să-i streseze pe elevi, Sorin Ion a răspuns: ”Nici pe departe, pentru că e de la sine înțeles. Un profesor este mulțumit sau fericit la școală, atunci când și elevii lui sunt la fel. Nimănui nu-i place să lucreze într-un mediu încordat, într-un mediu în care, nu știu, copiii sunt ținuți sub presiune, sub teroare. Departe de noi acest gând. Dacă apar astfel de chestiuni punctuale, ele sunt doar excepții. Exclud de la bun început că ar exista o conspirație a profesorilor răi împotriva bieților elevi. Nici pomeneală!”

”Deocamdată, n-o să putem să vorbim despre o regulă la sfârșitul fiecărui modul, pentru că n-am încheiat decât unul singur. Suntem la al doilea. Nici măcar nu i-aș zice modul, am motivele mele pentru care noțiunea de modul o s-o evit, dar deja ea s-a împământenit și s-ar putea să nu avem încotro”, a mai spus Sorin Ion.

Urmărește podcastul, integral, aici:

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.