fbpx

Sorin Cîmpeanu: ”Îmi asum eu întârzierea proiectului România Educată. Atât s-a putut!”

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat, azi, că își asumă faptul că legiferarea implementării proiectului România Educată va fi întârziată cu o săptămână. Proiectul ar fi trebuit să fie discutat în ședința de Guvern de astăzi, însă a fost reprogramat pentru săptămâna viitoare, pentru că încă nu are avizul Consiliului Economic și Social.

”Am obținut avizele de la 12 ministere, precum și avizul Consiliului Legislativ, mai trebuie emis avizul Consiliului Economic și Social si hotărârea va fi aprobată în prima parte a săptămânii viitoare (…) Nu a blocat-o nimeni, asta a fost capacitatea de elaborare a proiectului pentru ca presupune foarte multă responsabilitate. 

Tot acest proces a necesitat o muncă desfășurată inclusiv pe parcursul nopților. Atât s-a putut. Era de preferat, era de dorit să fie transmis CES din timp. În numele echipei pe care o conduc, îmi asum eu această întârziere generată de volumul foarte mare”, a declarat Cîmpeanu, după ședința de guvern.

Hotărârea de Guvern privind implementarea proiectului România Educată va fi amânată cu o săptămână, pentru că încă nu are avizul Consiliului Economic și Social, a anunțat ministrul Sorin Cîmpeanu într-o declarație transmisă, vineri după-amiază, către Educație Privată.

Ce spune Sorin Cîmpeanu:

“Hotărârea de Guvern privind aprobarea Programului de Implementare a Proiectului „România Educată” va fi pe ordinea de zi a ședinței de guvern de azi, 10 septembrie, așa cum a fost asumat de Guvern și anunțat de către premier si de către ministrul educației. A fost finalizata procedura de avizare interministerială.
Toate ministerele care fac parte din Comitetul interministerial pentru monitorizarea implementării Proiectului ”România Educată” au avizat proiectul: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene; Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării; Ministerul Finanțelor; Ministerul Justiției; Ministerul Sănătății; Ministerul Apărării Naționale; Ministerul Afacerilor Interne; Ministerul Muncii și Protecției Sociale; Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației; Ministerul Culturii; Ministerul Tineretului și Sportului.
CES se pronunța asupra proiectului DUPA obținerea avizelor ministerelor. Pentru a fi respectata întreaga procedura, Hotărârea de Guvern prezentată astăzi in Guvern va putea fi adoptată in forma finala după avizul CES, in ședința de guvern de săptămâna viitoare.”

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *