fbpx

Sindicatele din Educație, nemulțumite de creșterea salarială propusă de Guvern. Amenință că nu vor încheia mediile elevilor

Sindicatele din Educație se declară nemulțumite de varianta de creștere salarială propisă de Guvern. 

Marius Nistor, liderul FSE Spiru Haret, a declarat pentru Edupedu că, dacă situația nu se remediază, profesorii nu vor încheia mediile elevilor și pot merge până la grevă generală.

Ministerul Finanțelor a modificat proiectul care inițial îngheța salariile cadrelor didactice, astfel încât acestea să fie majorate, totuși, de la 1 ianuarie. 

“Prin excepție de la alin. (1), pentru personalul didactic de predare, personalul didactic auxiliar, personalul didactic de conducere şi personalul de îndrumare şi control din învăţământ, începând cu data de 1 ianuarie 2022 salariile de bază se majorează cu 1/4 din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare pentru anul 2022 şi cele din luna decembrie 2021″, prevede noul proiect modificat astăzi.

FSLI, FSE Spiru Haret și Alma Mater, cele mai importante sindicate din Educație, au anunțat, ieri, că vor începe protestele și nu vor accepta înghețarea salariilor în anul 2022.

„Peste noapte au găsit un miliard de lei și colegii noștri vor primi o mărire salarială de doar 4%, ceea ce înseamnă în jur de 40-50 de lei în medie. În plus, vor fi categorii de angajați din învățământ care nu vor primi nimic, cum este personalul nedidactic”, a declarat Marius Nistor pentru Edupedu.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.