fbpx

Școlile din SUA, în alertă din cauza unor zvonuri despre amenințări cu violențe, lansate pe TikTok

Photo 184675627 © Walter Arce | Dreamstime.com

O amenințare la adresa școlilor din toată țara, care circulă pe TikTok, a provocat confuzie și panică în rândul părinților și administratorilor școlilor din SUA, relatează presa americană.

Potrivit Today.com, unele școli vor fi închise astăzi, altele își sporesc prezența poliției, iar unii părinți își țin copiii acasă.

Amenințarea vagă, cu origini neclare, conține un mesaj care vorbește despre ziua de vineri, 17 decembrie, și avertizează cu privire la împușcături în școli și alte violențe în această zi.

Nu sunt menționate școli sau locații specifice în aceste amenințări virale, iar autoritățile din mai multe districte școlare din țară au spus că nu au găsit amenințări credibile la adresa anumitor școli. Totuși, școlile și departamentele locale de poliție emit declarații, iar unele au solicitat mărirea numărului de polițiști din școli pentru a calma publicul, deoarece unii părinți aleg să-și țină copiii acasă.

Departamentul de poliție Naugatuck din Connecticut spune într-o declarație scrisă postată pe Facebook că își va crește prezența și patrulele în școlile locale. Declarația menționează „o creștere a amenințărilor la școlile din regiune” și spune că, deși nu a existat nicio amenințare împotriva școlilor din Naugatuck în mod specific, „publicul poate anticipa prezența noastră pentru a crește sentimentul de siguranță al comunității în următoarele zile de școală. „

Părinții din districtul școlar comunitar Iowa City au primit o declarație de la superintendentul Matt Degner, descriind amenințările anonime la nivel național și liniștind părinții îngrijorați.

„Am colaborat cu forțele locale de aplicare a legii pentru a investiga cu atenție dacă există conexiuni locale cu aceste postări pe rețelele sociale”, a scris Degner într-un e-mail obținut de TODAY Parents. „În acest moment, forțele de ordine nu au obținut nicio dovadă care să considere aceste amenințări ca fiind credibile în zona noastră. Din mai multă precauție, școlile noastre vor fi în contact continuu cu forțele de ordine pe tot parcursul zilei de vineri”.

Declarații similare au fost trimise părinților din districtul școlar public Sudbury din Massachusetts, districtul școlar central Shodack din New York, mai multe districte școlare din Wisconsin și mai multe districte școlare din Connecticut.

FBI a emis o declarație cu privire la amenințările la nivel național și în zona Los Angeles: „FBI ia în serios toate potențialele amenințări. Lucrăm în mod regulat cu partenerii noștri de aplicare a legii pentru a determina credibilitatea oricăror amenințări. Ca întotdeauna, am dori să reamintim publicului că, dacă observă ceva suspect, să anunțe imediat forțele de ordine. Deși continuăm să monitorizăm informațiile, nu avem cunoștință despre vreo amenințare specifică sau amenințări credibile cunoscute la adresa școlilor din regiunea Los Angeles în acest moment”.

La rândul său, platforma TikTok a postat o declarație pe rețelele de socializare, abordând îngrijorările cauzate de informațiile despre o amenințare la nivel național: „Tratăm chiar și zvonurile despre eventuale amenințări cu cea mai mare seriozitate, motiv pentru care colaborăm cu forțele de ordine pentru a analiza avertismentele despre potențialele violențe în școli, deși nu am găsit dovezi că astfel de amenințări apar sau se răspândesc prin TikTok”, a transmis compania, citată de Focus Daily News.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/may-houston-texas-usa-police-spectators-collide-downtown-houston-tx-as-rioters-protest-beating-killing-george-image184675627

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.