fbpx

Shakira, editorial în TIME despre separarea copiilor de imigranți de părinții lor

Celebra cântăreață Shakira semnează un editorial în prestigioasa publicație TIME , în care critică separarea copiilor de imigranți de părinții lor, în urma unei decizii luate de administrația Trump în anul 2017 și anulată între timp. Artista spune, însă, că, astăzi, 545 de copii se află, încă, în această situație. Autoritățile nu au reușit să le găsească părinții, iar pandemia face eforturile mult mai complicate.

”În „țara celor liberi”, acum sunt 545 de copii blocați în țara nimănui, cu riscul de a crește fără mamă sau tată, 545 de copii care trebuie să meargă la culcare fără ca cineva să-i liniștească că nu sunt În pericol, în fiecare clipă, 545 de copii care nu pot îmbrățișa, râde sau avea vreun contact cu oamenii pe care îi iubesc cel mai mult.
Se estimează că 60 dintre acești copii aveau sub 5 ani când au fost separați de părinți. Ca mamă, mă gândesc la fiul meu cel mai mic, care are acum 5 ani. Mă gândesc la modul în care plânge după mine când își julește genunchiul și la durerea pe care o simt dacă nu sunt acolo pentru a-l mângâia. Cine răspunde la strigătele copiilor rămași fără părinți? Nu-mi pot imagina durerea pe care aș simți-o dacă nu știu unde este fiul meu și dacă este în siguranță sau frica pe care acești copii trebuie să o suporte și cicatricile emoționale care le sunt provocate”, spune Shakira.

Wa vorbește și despre istoria familiei sale, care include și migrația: ”Sunt fiica unui newyorkez care s-a născut din imigranți libanezi în mijlocul marii depresii economice din anii 1930, imigranți care, datorită intrării lor în Statele Unite, au putut să își construiască o bază solidă pentru ei și familia lor înainte de a se stabili definitiv în Columbia, unde m-am născut și am crescut.
Columbia este una dintre cele mai frumoase și pline de diversitate țări din lume, dar plină de inegalități și lipsită de mobilitate socială. America, în schimb, mi s-a părut un loc care a fost întotdeauna susținut ca un standard al egalității de șanse și al aspirațiilor nelimitate, unde oricine ar putea reuși.”

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.