fbpx

Seră din PET-uri reciclabile, construită la o școală din Țara Făgărașului

foto: salutfagaras.ro

Elevii şi profesorii Şcolii Gimnaziale „Genereal Ioan Boeriu” din comuna Recea, județul Brașov, au construit o seră din PET-uri, refolosind astfel plasticul, dar și economisind finanțe.

Construcția a fost ridicată în grădina cu zarzavaturi a unității de învățământ din Țara Făgărașului, unde copiii învață în mod practic cum să cultive zarzavaturi şi cum să protejeze mediul înconjurător prin reutilizarea materialelor reciclabile.

„Am făcut o seră din PET-uri reciclabile şi am montat-o la vedere, în curtea şcolii, proiect pe care am reuşit să îl punem pe picioare prin programul Ştiinţescu. Sera ecologică are pereţii din pet-uri pe care le-au strâns copiii. Am folosit PET-uri de 1,5 litri, de 2 litri, de 2,5 litri, de toate felurile. Am făcut până acum pereţii serei şi mai am avem de lucru la acoperişul ei, pentru care mai trebuie să strângem încă vreo 400 de pet-uri. Doamna de biologie a pus fertilizator în seră şi va pune diverse seminţe. Pe lângă seră am făcut şi o grădină de zarzavat. Fiecare clasă are propria ei grădină şi vom face un concurs în care vom alege stratul cel mai frumos. Până acum avem ceapă, avem ridichi, salată etc.”, a declarat profesorul Nelu Avram, directorul Şcolii Gimnaziale din Recea, pentru Salut Făgăraș.

Elevii au acum posibilitatea să înveţe, pe lângă materia didactică din manuale, cum se cultivă legumele, cum se foloseşte îngrăşământul, cum trebuie îngrijite zarzavaturile, cum putem avea grijă de mediul înconjurător suu cum să refelosească materiale reciclabile.

390 de copii învață la această școală, începând cu grădiniţa, apoi cu ciclul primar şi terminând cu ciclul gimnazial, precizează sursa citată.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.