fbpx

Site-ul Ministerului Educației este din nou funcțional

Site-ul Ministerului Educației funcționează din nou, după ce ieri a fost atacat de o grupare de hackeri.

În această dimineață, după aproape.24 de ore, intervențiile tehnicienilor au avut rezultatele așteptate, iar platforma online a devenit din nou funcțională.

Ministerul Educației a transmis, ieri, o informare privind incidentul cibernetic care a condus la blocarea site-ului www.edu.gov.ro.

Conținutul informării, integral:

Administratorii IT ai Ministerului Educației analizează incidentul cibernetic care a condus la blocarea site-ului www.edu.gov.ro, în cursul dimineții de 08 mai 2023.

Specialiștii în tehnologia informației lucrează pentru consolidarea infrastructurii paginii și repunerea acesteia în funcțiune în cel mai scurt timp. Sunt efectuate operațiuni de evaluare, izolare și remediere a eventualelor vulnerabilități. Până la finalizarea acțiunilor de auditare de securitate, site-ul va rămâne în modul offline.

Precizăm că site-ul www.edu.gov.ro conține doar date publice și de informare a cetățenilor, nefiind compromise date confidențiale.

Prioritatea instituției noastre este soluționarea rapidă a incidentului pentru a ne asigura că edu.ro nu mai prezintă riscuri de securitate cibernetică și poate fi utilizat din nou fără riscuri.

Site-ul Ministerului Educației, edu.ro, a fost spart de hackeri. 

În urma atacului informatic de luni dimineață, site-ul a fost blocat complet și a fost afișat un mesaj care îi îndeamnă pe elevi să nu mai frecventeze școala.

„Sistemul de învățământ românesc este unul foarte prost, care nu te învață absolut nimic util, ci doar te îndoctrinează cu informații inutile. Pe cine putem da vina? Pe profesori? Nici vorbă, ei sunt mai proști decât elevii. Faptul că acceptă să lucreze pentru un salariu mic, într-un mediu și mai rău arată nivelul lor de inteligență, care nu este foarte ridicat. Dragi elevi, nu vă mai bateți capul cu școala, e o pierdere de timp. Ce te învață școala în 10 ani poți învăța gratis, pe Youtube, în 10 luni. Guvernul v-a făcut să credeți că dacă nu aveți studii superioare sunteți proști și veți avea salarii mici, dar sunteți și mai proști că îi credeți și îi ascultați”, este mesajul afișat de hackeri pe edu.ro.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.