fbpx

Șefa ISJ Arad, acuzată că a scos din Palatul Cultural un festival despre literatură și civism

Un eveniment cu tema ”Literatură și civism”, la care au participat și elevii olimpici la informatică, a trebuit să își schimbe locul de desfășurare. Programat să aibă loc sâmbătă, la Palatul Cultural din Arad, evenimentul a fost suspendat și mutat, ulterior, la un hotel din oraș.

Organizatorii au indicat drept vinovat principal pentru această situație Inspectoratul Școlar Județean, condus de Anca Stoenescu. Aceasta a intrat în atenția publică după ce, săptămâna trecută, a cerut sancțiuni pentru prezența unor elevi de liceu la protestul îpotriva premierului Viorica Dîncilă.

Anca Stoenescu este și consilier local PSD.

Pe pagina sa de Facebook, scriitoarea Lia Faur s-a arătat indignată de situație:

https://www.facebook.com/lia.faur.7/posts/2646066462087286

Potrivit publicației locale Special Arad, Anca Stoenescu este responsabilă direct de această situație. Ziariștii au obținut o declarație de la organizatoarea festivalului, prin care aceasta o acuză direct pe șefa ISJ

„Festivalul Zile și Seri de Literatură Doinaș a fost programat de mai mult timp. S-au făcut afișe, a fost inclus în mapa de prezentare al Olimpiadei de Informatică, au fost anunțați scriitorii Graţiela Benga-Ţuţuianu, Doina Ruști și Ruxandra Cesereanu, Filarmonica a pregătit acest program de o lună de zile. Dimineață când m-am dus la Palatul Cultural am auzit că nu se mai ține deși nu m-a anunțat nimeni. Inspectoarea IȘJ Arad, Anca Stoenescu, a decis să suspende acest festival pentru că urmau să participe la el și oficiali de la Consiliul Județean Arad. Nu puteam să nu-i invit pentru că Centrul Cultural Județean a contribuit la acest festival. În ultimul moment am găsit o sală la Hotel Continental și va avea loc acolo întâlnirea cu scriitorii, la care vom avea discuții despre civism, despre patriotism, dar Filarmonica nu poate veni acolo, e evident…”, a declarat Lia Faur pentru publicația citată.

Pe afișul festivalului, ISJ Arad apare ca partener al evenimentului.

Citește și

Cât de politizată este Educația românească: Jumătate dintre șefii ISJ-urilor sunt activiști de partid