fbpx

Șefa ISJ Arad, acuzată că a scos din Palatul Cultural un festival despre literatură și civism

Un eveniment cu tema ”Literatură și civism”, la care au participat și elevii olimpici la informatică, a trebuit să își schimbe locul de desfășurare. Programat să aibă loc sâmbătă, la Palatul Cultural din Arad, evenimentul a fost suspendat și mutat, ulterior, la un hotel din oraș.

Organizatorii au indicat drept vinovat principal pentru această situație Inspectoratul Școlar Județean, condus de Anca Stoenescu. Aceasta a intrat în atenția publică după ce, săptămâna trecută, a cerut sancțiuni pentru prezența unor elevi de liceu la protestul îpotriva premierului Viorica Dîncilă.

Anca Stoenescu este și consilier local PSD.

Pe pagina sa de Facebook, scriitoarea Lia Faur s-a arătat indignată de situație:

https://www.facebook.com/lia.faur.7/posts/2646066462087286

Potrivit publicației locale Special Arad, Anca Stoenescu este responsabilă direct de această situație. Ziariștii au obținut o declarație de la organizatoarea festivalului, prin care aceasta o acuză direct pe șefa ISJ

„Festivalul Zile și Seri de Literatură Doinaș a fost programat de mai mult timp. S-au făcut afișe, a fost inclus în mapa de prezentare al Olimpiadei de Informatică, au fost anunțați scriitorii Graţiela Benga-Ţuţuianu, Doina Ruști și Ruxandra Cesereanu, Filarmonica a pregătit acest program de o lună de zile. Dimineață când m-am dus la Palatul Cultural am auzit că nu se mai ține deși nu m-a anunțat nimeni. Inspectoarea IȘJ Arad, Anca Stoenescu, a decis să suspende acest festival pentru că urmau să participe la el și oficiali de la Consiliul Județean Arad. Nu puteam să nu-i invit pentru că Centrul Cultural Județean a contribuit la acest festival. În ultimul moment am găsit o sală la Hotel Continental și va avea loc acolo întâlnirea cu scriitorii, la care vom avea discuții despre civism, despre patriotism, dar Filarmonica nu poate veni acolo, e evident…”, a declarat Lia Faur pentru publicația citată.

Pe afișul festivalului, ISJ Arad apare ca partener al evenimentului.

Citește și

Cât de politizată este Educația românească: Jumătate dintre șefii ISJ-urilor sunt activiști de partid

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.