fbpx

Secretarul de stat Radu Szekely: ”Nu ne dăm demisia, așteptăm să fim demiși”

Secretarii de stat numiți de URS PLUS nu vor demisiona din funcții, a anunțat în această seară Radu Szekely, secretar de stat în Ministerul Eudcației, citat de Turnul Sfatului.

”Nouă ni s-a cerut să rămânem pe poziții. Nu ne vom da demisia până când într-un fel sau altul criza politică se va încheia sau până când premierul ne va elibera din funcție”, a declarat Radu Szekely pentru Turnul Sfatului.

Declarația lui Szekely reflectă pozoția conducerii USR-PLUS, care, în această seară, a decis că doar miniștrii formațiunii își vor depune mandatele din Guvern, în timp ce secretarii de stat și directorii de agenții guvernamemtale vor rămâne în funcții, cel puțin deocamdată.

Dan Barna a anunțat, vineri seara, după ședința Coaliției, că USR PLUS a depus moțiunea de cenzură împotriva guvernului Cîțu și că la începutul săptămânii viitoare miniștrii USR PLUS își vor depune demisiile. 

Anunțul a fost făcut după ce, în ședința Coaliției, Barna și Cioloș le-au spus celor de la PNL și UDMR că nu vor să demisioneze din Guvern, și că vor intra în Opoziție doar dacă moțiunea de cenzură va fi respinsă.

„Am încercat în ședința de Coaliție să-i convingem pe colegii noștri, colegii noștri au insistat să îl susțină pe Florin Cîțu”, a spus Dacian Cioloș în cadrul unei conferințe de presă. Acesta a explicat că actualul premier nu mai este dorit sub nicio formă în funcție dar că USR PLUS își dorește să participe la guvernare în continuare alături de PNL și UDMR.

Sibianul Radu Szekely a fost numit oficial în funcția de secretar de stat la Ministerul Educației în februarie 2021, iar numele său fusese anunțat de alianța USR-PLUS în rândul propunerilor de secretari de stat încă din ianuarie.

 Este fondatorul Școlii Finlandeze de la Sibiu și are o experiență de peste 20 de ani în educație, din care 15 ani în sistemul de educație finlandez. Din 2007 este expert consultant al Comisiei Europene, în domeniul Educație și Cultură și în domeniul Tineret și Cercetare. 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *