fbpx

Proiectul anti-LGBT inspirat de legea lui Viktor Orban, adoptat tacit de Senatul României

​Senatul a adoptat tacit un proiect inspirat de legea anti-LGBT promovată în Ungaria de premierul Viktor Orban, anunță Hotnews.

În varianta românească, proiectul a fost depus de șapte parlamentari UDMR. Acesta prevede „protejarea copilului împotriva difuzării prin orice mijloace de conținuturi privind devierea de la sexul stabilit la naștere sau popularizarea schimbării de sex sau a homosexualității”.

Decizia finală aparține Camerei Deputaților, care este cameră decizională.

Inițiatorii susțin, în expunerea de motive, că „în societățile țărilor din vestul Europei asistăm în zilele noastre la un asalt al unor noi ideologii, precum teoria genului, ce pun în pericol valorile tradiționale, bazate pe creștinism, și însuși nucleul de bază al societății, familia creștină”.

În viziunea lor copiii sunt categoria cea mai vulnerabilă, iar acest lucru poate fi „diminuat cu ajutorul legislației prin definirea cât mai exactă a identității copiilor la naștere și asigurarea păstrării acestei identități până la împlinirea vârstei de 18 ani și dobândirea capacității depline de exercițiu”.

Proiectul vizează modificarea Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului.

Potrivit inițiativei, sexul este element al identității la naștere și se stabilește de medicul care a asistat la naștere, neputând fi decât masculin sau feminin.

De asemenea, inițiatorii propun ca părinții să poată refuza, în scris, participarea copiilor la orele de educație pentru sănătate sexuală.

Cei șapte parlamentari UDMR propun, totodată introducerea în lege a protecției față de difuzarea prin orice mijloace a conținutului privind „devierea de la sexul stabilit la naștere” și „popularizarea homosexualității”.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.