fbpx

Scrisoare anti-război și anti-Putin, semnată de 300 de membri ai Academiei Ruse de Științe

Photo 49909487 © Frédéric Legrand | Dreamstime.com

Sorin Ioniță, expert în reforma administrației publice, anunță, pe pagina sa de Facebook, că 300 de membri ai Academiei de Științe a Rusiei au semnat o scrisoare deschisă, în care protestează față de invazia din Ucraina, declanșată de Vladimir Putin.

Ce spune Sorin Ioniță:

Scrisoare anti-război şi anti-Putin publicată azi de membri ai Academiei de Ştiinţe a Rusiei, peste 300 şi încă se semnează. Limbajul e dur şi explicit:
“Protest hotărât împotriva ostilităţilor declanşate de forţele noastre armate pe teritoriul Ucrainei… responsabilitatea pentru un nou război în Europa aparţine integral Rusiei … ambiţiilor geopolitice ale conducerii Federaţiei Ruse, mânate de fantezii istorice dubioase … e clar că Ucraina nu e în nici un fel o ameninţare pentru noi … etc”
Atâta cât am putut verifica, pare reală, academicienii ăia există, la fel pagina. Dacă apar dubii, semnalaţi; dacă nu, e de un curaj remarcabil
https://trv-science.ru/about/
Președintele rus Vladimir Putin a avut un discurs joi dimineață, în jur de ora 5.30 (4.30 ora României), în care a declarat că „toate analizele arată că confruntarea Rusiei cu aceste forțe este de neevitat”.

În total, până joi după-masă Ministerul ucrainean de Interne a înregistrat 392 de bombardamente din partea forțelor ruse.

„Bătălia continuă practic pe întreg teritoriul central și de sud-est al Ucrainei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne. 

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/editorial-photography-president-russia-vladimir-putin-paris-france-june-was-prime-minister-work-visit-matignon-paris-france-image49909487

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.