fbpx

Universitatea din București va sprijini concret studenții și profesorii care fug din calea atacului din Ucraina

Sursă foto: unibuc.ro

Comunitatea academică a Universității din București condamnă ferm orice formă a războiului și întărește din nou asumarea contribuției proprii, prin misiunea de educare, cercetare și implicare pentru binele social, la dezvoltarea unei societăți care promovează libertatea și pacea.

Comunicatul dat publicității de UniBuc:

Credem în confruntarea de idei și în dialogul constant ca soluții la problemele economice, sociale ale umanității și nu în confruntări armate care produc suferință, pierderi și dezastre.   

Istoria modernă a demonstrat că utilizarea războiului în scopuri ideologice are efecte devastatoare asupra umanității și a evoluției acesteia. Evenimentele ultimelor zile din Ucraina ne arată tuturor că protejarea valorilor democratice rămâne una dintre cele mai puternice misiuni pe care societatea noastră, prin acțiuni individuale, de grup sau instituționale, trebuie să o asume, fără oboseală, în fiecare zi. Protejarea vieții și a păcii, cultivarea dialogului, a respectului, menținerea unui climat de bună înțelegere între indivizi și popoare sunt singurele care ne permit să ne dezvoltăm, ca indivizi și ca societate. 

Comunitatea academică a Universității se solidarizează cu locuitorii Ucrainei, cu victimele conflictului armat și cu întreaga comunitate educațională a statului ucrainean. Universitatea din București va sprijini concret, prin forțe proprii, studenții și profesorii care fug din calea atacului, refugiindu-se pe teritoriul României. 

România și românii trebuie să fie solidari cu victimele războiului și să contribuie, prin orice mijloc posibil, la sprijinirea victimelor conflictului și a familiilor lor, precum și la încetarea războiului în teritoriile vecine. 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.