fbpx

Școlile din Anglia se închid mai devreme sau trec la predarea online, din cauza Covid-19

ID 181387545 © Richardjohnsonuk | Dreamstime.com

Școlile din întreaga Anglie se închid devreme mai devreme pentru vacanța de vară sau trec la predarea online, deoarece zeci de mii de elevi sunt forțați să se izoleze acasă pe fondul nivelurilor crescânde de infecție cu Covid.

Numărul de cazuri înregistrate în Marea Britanie se află în creștere accelerată: în ultimele zile, acesta a ajuns la peste 50.000 pe zi. Decesele și numărul de cazuri critice rămân, însă, la un nivel scăzut. În Marea Britanie, peste 53% din populație este complet vaccinată.

Potrivit The Guardian, există un nivel major de exasperare în rândul părinților. Unii au ales să își țină copiii acasă, decât să riște contaminarea copiilor cu virusul sau izolarea în ultimele zile ale trimestrului școlar.

„Este o situație absolut sumbră și un sfârșit deprimant al unui an școlar în care școlile și colegiile s-au luptat pentru a menține educația pentru elevii lor, în ciuda valurilor de întreruperi cauzate de pandemie”, a declarat Geoff Barton, secretarul general al Asociației Conducătorilor de Școli și Colegii.

„Școlile rămân deschise până la sfârșitul trimestrului, acolo unde este posibil, dar auzim mai multe relatări despre unele care trebuie să închidă din cauza cazurilor legate de Covid și absențelor în rândul elevilor și personalului.”

Aproape 1,5 milioane de elevi au fost absenți săptămâna trecută de la cursurile din școlile primare și secundare din Anglia, arată o statistică a datelor oficiale, publicată de BBC.

Cifrele săptămânale ale Departamentului pentru Educație arată că aproximativ 840.000 de elevi au lipsit din motive legate de Covid-19, iar alți 630.000 au fost absenți din alte motive.

Acest lucru înseamnă că un sfert dintre elevii școlilor secundare nu au fost prezenți la cursuri săptămâna trecută. Pentru elevii din clasele primare, rata absențelor este de 15%.

Numărul elevilor absenți de la școală a crescut rapid în ultimele săptămâni.

Kevin Courtney, secretar general comun al Uniunii Naționale pentru Educație, a declarat marți , că unii dintre elevii absenți din alte motive decât Covid-19 ar putea suferi de probleme de sănătate mintală.

El a avertizat că alți elevi ar putea evita școala, deoarece cred că sunt destinați eșecului după un an universitar perturbat.

„Este foarte greu să motivezi copii care cred că este au un eșec garantat la sfârșitul carierei școlare”, a spus oficialul. Acesta a cerut mai multă muncă de sensibilizare pentru a readuce elevii absenți la școală.

Nick Brook, secretar general adjunct al Asociației Naționale a Directorilor de Școli, a declarat că cifrele privind prezența au fost „o lectură sumbră” și a arătat că Departamentul pentru Educație a pierdut controlul situației.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/school-closed-sign-due-to-coronavirus-covid-site-uk-image181387545

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.