fbpx

O universitate își retrage oferta de studii pentru un tânăr, din cauza rasismului față de jucătorii de la Euro 2020

Universitatea Nottingham Trent din Marea Britanie și-a retras oferta de studii făcută unui tânăr, după ce acesta a postat pe Snapchat comentarii rasiste la adresa jucătorilor din echipa Angliei de la Euro 2020.

Skysports.com relatează că imagini dintr-un chat de grup Snapchat au circulat pe Instagram. În ideoclipuri, se aude o persoană folosind un limbaj rasist în direcția jucătorilor Marcus Rashford, Jadon Sancho și Bukayo Saka, care au ratat loviturile de penalty în finala de la Euro 2020.

Un purtător de cuvânt de la Universitatea Nottingham Trent a spus: „Această acuzație nu implică un student NTU. Nu tolerăm nicio formă de discriminare, inclusiv rasismul. Am analizat imediat această chestiune și, ca urmare, am retras o ofertă unui solicitant.”

Poliția a arestat cinci persoane pentru abuzurile rasiste la adresa jucătorilor din Anglia.

Premierul Boris Johnson a dezvăluit miercuri că guvernul intenționează să extindă legislația în vederea interzicerii rasismului online, în timp ce rețelele de socializare se confruntă cu amenzi uriașe dacă nu reușesc să elimine abuzul de pe platformele lor.

Asociaţia de Fotbal din Anglia a lansat o declaraţie în care condamna abuzul rasist din spaţiul online la adresa jucătorilor în urma pierderii finalei Euro 2020: „FA condamnă cu tărie toate formele de discriminare şi este îngrozită de rasismul din spaţiul online care a vizat unii dintre jucătorii noştri. (…) Vom face tot ce putem pentru a sprijini jucătorii afectaţi, cerând în acelaşi timp pedepsele cele mai dure posibile pentru oricine este responsabil”.

Anglia şi Italia au remizat cu 1-1 după prelungiri, iar Italia a câştigat la penalty-uri cu 3-2, jucătorii din Anglia, Marcus Rashford, Jadon Sancho şi Bukayo Saka, toţi de culoare, au ratat la loviturile de departajare.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.