fbpx

Școala Metropolitană A.R.C. anunță un webinar gratuit pentru profesori. Tema: formarea gândirii ştiinţifice la elevi

Școala Metropolitană A.R.C. anunță un webinar gratuit pentru profesori, despre formarea gândirii ştiinţifice la elevi.

Anunțul de pe pagina de Facebook a evenimentului:

Deoarece a doua ediţie care urma să aibă loc anul acesta a fost amânată din motive obiective, ne-am gândit să organizăm un webinar gratuit pentru profesorii de gimnaziu interesaţi să participe la proiectul nostru: Our Target: Understanding the World!- ediţia a II-a, înscris în CAEM, Calendarul Activităţilor Educative Municipale 2020. Fundaţia Romanian Business School şi Şcoala Metropolitană ARC, organizează în parteneriat cu partenerii noştri de la HUBI’S LAB, miercuri 20 mai, ora 18:00, webinarul de pregătire pentru pentru cadrele didactice care predau discipline ştiintifice elevilor din clasele IV – VIII ( ştiinţele naturii, biologie, chimie, fizică).

Lector univ. dr. Bianca Gălăţeanu, cercetător la Facultatea de biologie a Universităţii Bucureşti va susţine un atelier interactiv cu tema: Cum îi pregătim pe copiii noştri să folosească gândirea ştiinţifică în explicarea fenomenelor naturale? Vor fi abordate subiecte legate de înţelegerea pandemiei actuale, opinii ale cercetătorilor corelate cu modul cum educam gândirea elevilor pentru a lega teoria de practica vieţii de zi cu zi.
Participarea este gratuită, pe baza înregistrării la adresa de email: luiza.cristea@scoala-arc.ro

 

Prezentare Școala Metropolitană A.R.C.

Am pornit la drum in 2008 cu acest gând: cum educăm un copil, ACEST copil al generaţiei Z, să devină o fiinţă funcţională şi fericită în această lume complexă şi dinamică a sec al XXI-lea, să crească fără teama că povestea lui nu are sens.

Ne dorim să formăm un om curios şi independent, de-a lungul întregii vieți, un cetăţean responsabil şi implicat în schimbarea socială, care îndrăgeşte artele, minunile lumii fizice și oamenii, care este conştient de calităţile sale şi învaţă să le folosească pentru a rezolva problemele complexe cu care se va confrunta.

Şcoala Gimnazială Metropolitană ARC, constituie un spaţiu comunitar care oferă o atmosferă de deplină armonie, toleranţă şi întelegere, a egalităţii de şanse şi a multiculturalismului. Pe de altă parte, prin abordarea transdisciplinară a procesului de predare-învăţare promovăm ocrotirea şi perpetuarea valorilor naţionale, a tradiţiilor culturale specifice, în contextul european.