fbpx

Focar de COVID-19 la o grădiniță privată din Timișoara

Mai mulți copii și îngrijitoare de la o grădiniță privată din Timișoara au fost depistați pozitivi la testul COVID-19, anunță Digi 24. Informația a fost confirmată pentru postul de televiziune citat de prefectul județului Timiș, Liliana Oneț.

Publicăția Opinia Timișoarei relatează că este vorba despre creșa KinderWelt. Potrivit ziariștilor de la Opinia Timișoarei, inspectorii Direcției de Sănătate Publica Timiș au în desfășurare 27 de anchete epidemiologice. În Timișoara și în județ există în acest moment 7 focare de COVID, după ce încă unul s-a aprins la o creșă privată din Timișoara.

Centru pentru îngrijirea unor copii abandonați al unei comunități religioase din Timișoara – 3 cazuri confirmate
Spitalul Județean Timișoara – 21 cazuri confirmate
Șoară, companie italiană de încălțăminte din Buziaș – 8 cazuri confirmate
Inspectoratul de Poliție Timiș – 19 cazuri confirmate
Supermarket Profi Timișoara – 4 cazuri confirmate
Fabrică de Anvelope Continental – 15 cazuri confirmate
Creșă privată Timișoara în zona Mehala – 5 cazuri confirmate, dintre care 3 copii

Creșă KinderWelt în care au fost depistați pozitiv cei 3 copii, dar și două angajate, a fost închisă vreme de două săptămâni, până în 2 septembrie, și va fi supusă unei ample operațiuni de dezinfectare a spațiilor.

Cu sprijinul medicului Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș au fost testați și toți copiii din grădiniță cu același nume, aflată în curtea comună, dar și cadrele didactice.

Opinia Timișoarei relatează că rezultatele au fost negative, astfel că în continuare grădiniță va rămâne deschisă, fiind una de vara, cu puține grupe, însă și aici s-a procedat la dezinfecția spațiilor. Potrivit declarațiilor făcute de prefectul de Timiș la Digi 24, unitatea urmează, însă, să fie închisă pentru 14 zile.

Copiii de la creșă confirmați pozitiv, în vârstă de 2 și 2 ani și 5 luni, sunt asimptomatici și rămân în izolare acasă timp de 14 zile.