fbpx

Școală afectată complet de incendiu, în județul Olt

captură video ISU Olt

Incendiu la şcoala din Branişte, județul Olt, vineri. Pompierii intervin pentru stingerea focului care se manifestă la nivelul acoperişului. Zeci de copii şi profesori s-au evacuat.

„Echipaje de la Staţia Scorniceşti şi Detaşamentul Slatina acţionează în comuna Sârbii Măgura, sat Branişte, la un incendiu izbucnit la şcoala din localitate. Incendiul se manifestă la nivelul acoperişului, pe aproximativ 300 de metri pătraţi”, a transmis ISU Olt, potrivit News.ro.

Școala a fost puternic afectată de incendiu, în proporție de 100%. Tavanele, din lemn, s-au prăbușit în interior. Un profesor care a suferit un atac de panică a fost asistat la faţa locului, dar a refuzat transportul la spital.

Sursa citată a precizat că 34 de copii, patru cadre didactice şi două persoane care fac parte din categoria personalului auxiliar s-au evacuat din școală în momentul observării focului.

La faţa locului acţionează trei autospeciale cu apă şi spumă, o autoscară, o autospecială de primă intervenţie şi un echipaj SMURD. De asemenea, în sprijinul pompierilor intervin şi SVSU Sârbii Măgura şi un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă.

„Mijloacele de intervenție au fost suplimentate cu o autospecială din cadrul Detașamentului Slatina. Construcția este prevăzută cu tavane din lemn, iar pe timpul intervenției mai multe elemente din acoperiș s-au prăbușit în interior, cladirea fiind afectată semnificativ”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.