fbpx

Schimbarea Bacalaureatului ar impune o adevărată reformă a liceului – Andra Berceanu (FePAL)

Andra Berceanu, director executiv FePAL, a explicat, la Academia Europa FM, ce implicații ar avea schimbarea Bacalaureatului.

”Este nevoie de o reformă reală, de schimbare de paradigmă a școlii românești”, a afirmat Andra Berceanu, în emisiunea moderată de Marcel Bartic.

”Și de ce este importantă schimbarea Bacalaureatului? Sau a Evaluării Naționale la clasa a VIII-a? Pentru că la cum este gândit sistemul cu aceste două examene cu miză mare în cadrul a 13 ani de învățământ obligatoriu determină parcursul a tot ceea ce se face pe cei patru ani de gimnaziu sau cei patru ani de liceu.

Adică schimbarea Bacalaureatului ar impune o adevărată reformă a liceului. Pentru că dacă examene într-un anumit fel, cu o anumită tipologie de subiecte, cu un anumit barem, impunem cumva la clasă ca profesorul să lucreze într-un anumit fel încât să livreze rezultate la sfârșit de liceu. Deci nu poți veni cu inovații, nu poți să pui foarte mult accent pe gândire critică când tu ai un barem, comentarii, analiză literară”, a spus Andra Berceanu la Europa FM.

 

Asociația Elevilor din Constanța a cerut desființarea examenului de Bacalaureat în forma actuală.

„Examenul de Bacalaureat este inutil, având în vedere că multe facultăți au examen de admitere, iar cunoștințele de bază ale elevului au fost deja testate înainte de admiterea la liceu. În plus, nu testează adecvat competențele reale ale elevilor, iar aceștia rămân cu o înțelegere superficială a conceptelor importante.

Solicităm crearea unei comisii de experți care să regândească parcursul liceal, astfel încât cunoștințele elevilor să fie cu adevărat testate, nu capacitatea de a memora!”, afirmă organizația.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.