fbpx

Mama elevului care și-a bătut diriginta a contestat decizia de exmatriculare

captură video Digi24

Mama elevului care şi-a bătut diriginta pe holurile şcolii a contestat decizia de exmatriculare a fiului său. Agresorul se află în arest la domiciliu.

Surse din cadrul Consiliului de Administraţie al Colegiului Naţional „Alexandru Papiu Ilarian” Târgu Mureş susţin că în cel mai scurt timp contestaţia urmează să fie analizată, potrivit Agerpres.

Consiliul de Administraţie al colegiului a decis, în data de 23 martie, ca elevul de clasa a opta să fie exmatriculat cu drept de reînscriere, în anul școlar următor, în altă instituție de învățământ.

„Este regretabil faptul că, Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, o școală care a avut mereu porțile deschise pentru cei care au dorit un mediu academic elevat, prietenos și incluziv, astăzi închide o ușă în fața atitudinilor lipsite de normalitatea care ar trebui să guverneze școala românească”, au declarat, într-un comunicat, reprezentanții Colegiului Naţional „Alexandru Papiu Ilarian” Târgu Mureş.

Agresorul se află în arest la domiciliu pentru 30 de zile, după ce judecătorii au respins propunerea Parchetului de arestare preventivă. Elevul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de loviri sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce, în 11 martie, a fost amendat de polițiști pentru că a făcut scandal în unitatea de învățământ și a arătat gesturi obscene, iar apoi s-a întors la școală pentru a-și bate diriginta.

Tânărul, sancţionat de nenumărate ori din cauza comportamentului, a lovit-o cu pumnii și picioarele pe profesoară în prezența mamei lui. Diriginta clasei, care a avut ulterior nevoie de îngrijiri medicale, solicitase intervenţia directoarei la clasă, după ce elevul a urcat pe dulap, și-a aprins o țigară şi a arătat gesturi obscene în fața directoarei, potrivit ISJ Mureș.

Este unul dintre cazurile care, potrivit ministrului Ligia Deca, au dus la decizia de a fi modificată legislația pentru a permite școlilor să instaleze sisteme de supraveghere video-audio, fără acordul părinţilor, elevilor sau al profesorilor. Sistemele de supraveghere vor putea pot fi instalate în exteriorul clădirilor, pe holuri, în sălile de mese, săli de sport, săli de festivităţi, cămine, internate, biblioteci şcolare sau centre de informare. 

Școlile vor putea instala sisteme de supraveghere fără acordul părinţilor, elevilor sau profesorilor

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.