fbpx

Salvați Copiii: 220.000 de elevi sunt bătuți în mod repetat de colegii lor

Sursă foto: www.salvațicopiii.ro

Organizația non-guvernamentală Salvați Copiii trage un nou semnal de alarmă în privința fenomenului de bullying din școlile românești. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Salvați Copiii argumentează prin câteva cifre îngrijorătoare:

”Când vorbim de bullying-ul din școlile românești, situația arată în felul următor pentru cei 1.300.000 de copii din gimnaziu și liceu:
📍 400.000 de elevi sunt excluși din grupul de colegi
📍 325.000 sunt umiliți în public
📍 390.000 sunt amenințați cu bătaia
📍 220.000 sunt bătuți în mod repetat de către colegii lor

Bullying-ul marchează pe termen lung atât victimele, cât și agresorii ori martorii, afectându-le viața socială și emoțională.

Astăzi am lansat campania „Alege să te opui bullying-ului”, prin care urmărim conștientizarea și reducerea fenomenului de bullying, care plasează România pe locul 3 în clasamentul celor 42 de țări investigate de către Organizația Mondiale a Sănătății.

Le mulțumim tuturor celor care ne sunt alături și promovează toleranța, compasiunea și curajul ca valori necesare pentru lupta împotriva bullying-ului.

Puteți semnala și voi o situație de bullying la 👉 www.scolifarabullying.ro”

Potrivit paginii de internet a organizației, bullying-ul este în general caracterizat ca un comportament agresiv, intenţionat, menit să provoace suferinţă și care implică întotdeauna un dezechilibru de putere și tărie între agresor și victimă și se manifestă repetitiv, regulat, într-un grup de copii.

Spre deosebire de comportamentele de violenţă, care apar spontan între copii, urmare a trăirii unor emoţii intense (ex. furie, frustrare, teamă etc.) și dispar de îndată ce intensitatea trăirilor emoţionale se diminuează, iar situaţiile punctuale sunt rezolvate, comportamentele de bullying nu dispar de la sine.

Bullying-ul este o problemă relaţională care solicită întotdeauna o soluţie și schimbări semnificative la nivelul relaţiilor dintre copii și în dinamica grupului. Pentru eliminarea comportamentelor de bullying este necesară o intervenţie directă din partea adulţilor, în contextul în care acestea apar, cel mai adesea în mediul școlar.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.