fbpx

”Game of Thrones” a devenit subiect de studiu în universități

Tot mai mulți membri ai mediului academic sunt interesați de temele pe care popularul serial Game of Thrones le oferă pentru studiul dreptului, al eticii sau al schimbărilor climatice, anunță site-ul specializat în domeniul juridic law.com.

Potrivit sursei citate, show-ul a devenit tema de bază a unui curs de etică la University of Virginia School of Law, dar și subiectul central al unui workshop de cercetare la Facultatea de Drept a Universității Durham, din Marea Britanie. De asemenea, Game of Thrones a fost abordat ca temă centrală în mai multe articole de specialitate din domeniul dreptului. Profesorii universitari care includ serialul în materia predată la cursuri spun că studenții devin foarte interesați de discuțiile provocate în jurul temelor de reflecție pe care show-ul le oferă. De asemenea, acesta furnizează multe subiecte de analiză asupra evoluției instituțiilor de drept.

”De fiecare dată când poți să faci legea să prindă viață pentru studenți, reușești să îi fascinezi”, a explicat David Weber, profesor la Facultatea de Drept a Universității Creighton. El este autorul unuia dintre primele articole din domeniul juridic concentrate pe temele oferite de ”Game of Thrones”.

”Game of Thrones” (”Urzeala tronurilor”) este un serial de televiziune, fantezie medievală,creață de David Benioff și D.B. Weiss. Este o adaptare a seriei de cărți, Cântec de foc și gheață, seria de cărți fantastice ale lui George R. R. Martin, prima carte fiind numită, Urzeala Tronurilor.

Având loc pe continentele ficționale, Westeros și Essos, Urzeala Tronurilor are mai multe povesti și multiple personaje principale, dar urmărește trei fire narative importante. Primul fir narativ este cel al Tronului de Fier al celor Șapte Regate, și urmărește o serie de alianțe și conflicte între nobilele dinastii, fie pentru a câștiga Tronul, fie pentru a fi independente de acesta. Al doilea fir narativ se bazează pe povestea descendentului tărâmurilor, care a fost exilat și care plănuiește reîntoarcerea la tron. Al treilea fir se axează pe Rondul de Noapte, o frăție străveche care asigură apărarea tărâmului împotriva vechilor amenințări ale fioroșilor oameni și ale creaturilor legendare de Dincolo de Zid, și de o iarnă grea care amenința tărâmul.