fbpx

Revoltă la un liceu din Iași. Părinții și elevii cer plecarea unui profesor

Foto: Ziarul de Iași

Zeci de părinți și elevi ieșeni cer plecarea profesorului Sorin Sitea de la Colegiul Mihai Eminescu, scrie Ziarul de Iași. Potrivit publicației, jumătate dintre elevii unei clase de-a XII-a cer înlocuirea dirigintelui lor, pe care îl acuză că i-ar discrimina în raport cu ceilalţi colegi.

Părinţii s-au raliat demersului elevilor şi au depus, la finele săptămânii trecute, o cerere oficială de înlocuire a dirigintelui. „Am avut cel puţin şase colege care au ajuns la psiholog din cauza presiunii din clasă“, a declarat una dintre eleve într-o discuție cu Ziarul de Iași.

Potrivit sursei citate, un document ce conţine 18 semnături ale unor părinţi a ajuns, vinerea trecută, la conducerea colegiului. Părinţii au cerut explicit înlocuirea de la disciplina de istorie, dar şi din calitatea de diriginte a profesorului Sorin Sitea, invocând mai multe nereguli care, în opinia lor, ar fi imputabile dascălului. Dintre acestea, printre altele, menţionăm: „presiunea psihică pe care o exercită asupra acestora prin descurajarea în mod vădit de a avea rezultate bune sau, dacă au acele rezultate, minimalizarea şi bagatelizarea acelor rezultate; favorizarea fiicei sale şi a grupului de elevi ce iau în particular ore cu dumnealui prin aplicarea unui sistem de notare diferit decât în cazul celorlalţi elevi, în defavoarea celor din urmă; presiunea psihică, exercitată asupra elevilor prin ameninţări directe sau voalate, cu expresii jignitoare şi termeni peiorativi; corectarea testelor scrise cu rea-voinţă, cu părtinire şi lipsă de profesionalism, fără a afişa baremul de corectare“.

În replică, profesorul Sorin Sitea, a precizat că a mai fost vizat de acuzaţii similare şi în urmă cu patru luni, când a fost verificat de şcoală şi de către inspectorat. „La acel moment, ISJ a efectuat o anchetă, şcoala a efectuat o anchetă, iar la finalul acestei analize a reieşit că acele alegaţii nu se confirmă“, a spus Sorin Sitea.