fbpx

Ecaterina Andronescu, declarație demnă de Caragiale: ”Cât despre incompetență, vă provoc la o competiție!”

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a încercat, astăzi, să îi dea replica în Parlament unui reprezentant al opoziției, însă răspunsul său amintește de enunțurile celebrelor personaje din opera lui Ion Luca Caragiale. ”Cât despre incompetență, domnule rector, vă provoc la o competiție, cu orice evaluator din afară! Faceți acest lucru, eu accept această provocare!”,a spus Andronescu, de la tribuna Camerei Deputaților. Destinatarul replicii sale a fost Marilen Pirtea, deputat PNL și rector al Universității de Vest din Timișoara. Acesta criticase lipsa de competență a ministrului.

Momentul a fost surprins de televiziunea online Epoch Times România (minutul 52:00)

Dezbaterea "Stopați schimbările dăunătoare din învățământul românesc"

Ecaterina Andronescu, în lumina reflectoarelor. Dezbateri politice la solicitarea PNL cu tema "Stopați schimbările dăunătoare din învățământul românesc".

Publicată de Epoch Times Romania pe Luni, 11 martie 2019

Ecaterina Andronescu a fost prezentă în Parlament cu ocazia unei dezbateri politice la solicitarea PNL, cu tema “Stopați schimbările dăunătoare din învățământul românesc”.

Ea a fost criticată de reprezentanții Opoziției.

„De când aţi preluat acest nou mandat într-un guvern pe care chiar dvs l-ați numit cel mai slab din istorie, pe zi ce trece se observă lipsa de predictibilitate şi de consultare publică referitoare la diverse măsuri pe care le anunţaţi aproape zilnic, iar dacă opinia publică reacţionează, retrageţi ceea ce susţineţi”, i-a spus deputatul PNL Florica Cherecheş.

O altă acuzație a avut ca subiect desființarea școlilor profesionale.

„Nu am desfiinţat niciodată şcoala profesională, aşa încât vă rog să vă opriţi totuşi la un moment dat. Dacă continuaţi, dovediţi. Şcoala se poate înfiinţa sau desfiinţa numai prin lege. Niciodată nu am arătat că fac din bugetul MEN cheltuieli iresponsabile. (…) Nu am respins niciodată ‘România Educată’. Ne-am angajat în legătură cu o viitoare lege a învăţământului, vom lua în considerare toate opiniile care vor fi exprimate public, dar, în primul rând, va trebui să stabilim cât se poate de clar obiectivele şi viziunea pe care legea trebuie să o dea sistemului de învăţământ – ce fel de personalitate vrem să pregătim în şcolile noastre pentru societatea viitoare”, s-a apărat Andronescu.

 

Citește și

De ce dau elevii #foaiagoală la simularea examenelor. Cel mai mare protest al școlarilor din România