fbpx

Relațiile dintre profesori și studenți, declarate incompatibile cu etica academică de UNATC ”I.L. Caragiale”

Relațiile dintre profesori și studenți au fost declarate incompatibile cu etica academică, printr-o hotărâre votată ieri de Senatul Universității de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, anunță jurnaliștii de la RISE Project.

„Relația intimă și/sau de cuplu între un cadru didactic (titular sau asociat) și o studentă sau un student cu care se află în raport de responsabilitate academică este considerată o situație de incompatibilitate cu valorile etice și de deontologie profesională ale UNATC”, se arată în hotărâre.
Când există o astfel de situație, cadrul didactic este obligat să anunțe conducerea în cel mai scurt timp și să iasă din situația de incompatibilitate.
Hotărârea vine la 11 zile după ce 70 de profesori, cercetători și doctoranzi au recunoscut într-o scrisoare publică că UNATC are un istoric al abuzurilor și la trei săptămâni de la publicarea anchetei RISE despre mai multe foste și actuale studente care au reclamat hărțuirea și abuzul de putere ale profesorului și regizorului Felix Alexa.
***
„Catedra de abuz” este un proiect jurnalistic care monitorizează hărțuirea și abuzul sexual în școlile, liceele și universitățile din țară. Dacă și tu te-ai confruntat cu o situație de abuz, scrie-ne. Completează formularul de pe https://www.riseproject.ro/catedra-de-abuz/ și pune abuzul pe hartă.
Proiect derulat de Asociația RISE Project în parteneriat cu Asociația ANAIS, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.