fbpx

Rectorul Universității din București: Se vede și de pe Marte că poziția Austriei este discriminatorie

Marian Preda, rectorul Universității din București, afirmă că poziția Austriei cu privire la extinderea Schengen este discriminatorie, incorectă conform tuturor dovezilor statistice furnizate de România și în mod evident este contrară valorilor, principiilor și intereselor UE.

Preda le cere românilor să își îndrepte mesajele către Guvernul și mai ales populația Austriei printr-o campanie de informare și conștientizare a nedreptății comise. De asemenea, el le solicită șefilor de companii austriece să transmită protestele cancelarului, ministrului de interne, dar și votanților lor din Austria. 

Ce spune rectorul Universității din București:

MANAGERII COMPANIILOR AUSTRIECE DIN ROMANIA TREBUIE SĂ TRANSMITĂ MESAJE GUVERNULUI AUSTRIAC, NU CONSUMATORILOR ROMÂNI!

Șefii BCR, Raiffeisen, OMV și ai celorlalte companii austriece din România se întrec în a le explica românilor că nici ei nu sunt de acord cu opoziția aberantă a Guvernului Austriei față de intrarea României in Spațiul Schengen. Domnilor, noi știm bine ceea ce se vede și de pe Marte, că poziția Austriei este discriminatorie, incorectă conform tuturor dovezilor statistice furnizate de România și în mod evident este contrară valorilor, principiilor și intereselor UE. Dacă sunteți sinceri, transmiteți protestele cancelarului și ministrului de interne din țara dumneavoastră și votanților lor din Austria. Nouă transmiteți-ne doar rezultatele demersului fiecăruia dintre dumneavoastră. Poate cancelarul și ministrul de interne se retrag, așa cum a făcut-o precedentul cancelar al Austriei acuzat de corupție. Poate vor avea firmele rusești posturi și pentră ei în consiliile de administrație, așa cum au avut pentru mulți foști lideri politici din Austria.

Și dacă vrem cu toții să facem ceva util, cred că, începând cu firmele cu capital austriac din România și continuând cu organizatii publice sau private și cu chiar cu persoanele particulare care au contacte personale în Austria, trebuie să ne îndreptăm mesajele către Guvernul și mai ales populația Austriei printr-o campanie de informare și constientizare a nedreptății comise și a argumentelor noasre solide pentru revizuirea poziției cât mai curând în 2023.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.