fbpx

Un muzeu din Timișoara anulează expoziția unui artist austriac, după votul referitor la Schengen

Muzeul Național de Artă Timișoara a anulat expoziția unui artist austriac, programată în anul 2024, după ce autoritățile de la Viena au votat împotriva aderării României la spațiul Schengen.

Decizia a fost anunțată de managerul muzeului, Filip Petcu, pe pagina sa de Facebook. Acesta a publicat și mesajul transmis artistului, în care îi comunică decizia.

”Urmare a celor petrecute astāzi, raportat la poziția Austriei fațā de România, se cuvine sā luām atitudine”, a scris Petcu.

CONTEXT

Consiliul JAI s-a pronunţat joi în privinţa aderării României la spaţiul Schengen. Rezultatul votului a fost 23 pentru 2 împotrivă. Austria şi Olanda au votat împotriva aderării României şi Bulgariei la Schengen. Olanda a votat împotriva României deoarece ţara noastră este cuplată cu Bulgaria.

Decizia a declanșat un val de proteste din partea oficialilor de la București, dar și dinspre instituțiile europene.

Unii politicieni români au îndemnat la boicot împotriva companiilor austriece. De exemplu, europarlamentarul liberal Rareș Bogdan a solicitat joi, în cadrul unei intervenții făcute la Antena 3, companiilor de stat românești să-și închidă conturile pe care le au la băncile austriece din țară. Bogdan a acuzat Austria de un comportament „sfidător, revoltător, agresiv și nesimțit” la adresa României, după votul nefavorabil cu privire la accederea țării noastre în spațiul Schengen. „Astăzi împotriva intereselor României și a românilor a fost Austria. Companiile de stat din România care în momentul acesta au carduri bancare prin care rulează zeci, sute de milioane de euro lunar prin Raiffeisen și Erste, sunt obligate de către fiecare român în parte să-și închidă de la Raiffeisen și de la Erste”, a spus Rareș Bogdan.

1 comment

  1. Hristu Polina spune:

    Bravo! Foarte bine! Așa trebuie să procedăm toți românii: să-i boicotam. Votul neacordat a fost la comanda OMV. Iohanis, Ciuca și Bode i-au refuzat pe cei de la OMV, să mai facă profituri maxime pe resursele și munca românilor, le-a interzis să ne mai pună în genunchi.

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.