fbpx

Rectorul Univ. din București: ”Lecțiile” predate de Hagi în fotbal sunt valabile în toate domeniile

Marian Preda, rectorul Universității din București, a explicat ce poate învăța societatea românească din lecțiile predate de Gheorghe Hagi, după ce Farul Constanța, echipa condusă de acesta, a devenit campioană a României.

Legendarul fotbalist a creat, de asemenea, Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, o școală de fotbal din orașul Ovidiu, județul Constanța, care are ca obiectiv descoperirea și pregătirea tinerelor talente pentru fotbalul de performanță.

Ce spune rectorul Universității din București:

Felicitări, Gheorghe Hagi, ai pus în practică cu profesionalism, cu competență, o viziune remarcabilă, un proiect de echipă extraordinar finanțat eminamente privat într-un sistem mafiotizat, guvernat de impostură și bani dubioși și scăpat de sub control de instituțiile statului român.

”Lecțiile” predate de Hagi în fotbal sunt valabile în toate domeniile:
1. Schimbarea de jos în sus este soluția sustenabilă. Nu poți schimba direct întreg sistemul pentru că nu îl controlezi, dar poți schimba atât de mult o parte din el, cea care este sub controlul tău (clubul propriu aici) încât modelul schimbării organizaționale va genera schimbarea de sistem.

 

2. Viziunea de termen lung și investiția în viitor, în tineri, sunt rentabile și, dacă sunt bine gestionate, vor bate întotdeauna prezenteismul, improvizația și importurile de soluții, investiția în ”trecut” (în sport trecutul înseamnă așa-zișii sportivi consacrați, mercenarii transferați).

3. Profesionalismul veritabil bate impostura. Hagi a făcut un club format din profesioniști, foști fotbaliști, cunoscători ai fenomenului. Federația, Liga, FCSB sunt, toate, conduse de impostori care nu au jucat fotbal dar au acaparat cumva, cu influență și bani, controlul instituțiilor. Este la fel aproape peste tot în sistemul public. Neprofesioniști, impostori numiți pe criterii de fidelitate, nu de competență, de partide, de servicii, șmecheri locali, controlează ineficient sisteme, instituții, organizații!

În fotbal, unde au falimentat complet instituțiile centrale/naționale guvernate prost pe banii tuturor, o personalitate remarcabilă face performanță pe banii și ideile proprii și ajută astfel România să nu colapseze complet. Fără tinerii produși de 15 ani de Academia Hagi fotbalul românesc ar fi colapsat. Oameni ca Hagi, Elisabeta Lipă, Adrian Rădulescu (antrenorul lu David Popovici), sunt exemple despre cum poate fi schimbată România punând adevăratele valori în fruntea proiectelor de schimbare.

Poate învață guvernații ceva din acest succes și promovează în loc de impostori adevăratele valori, oameni cu competență și viziune.
Nu, nici la fotbal, nici la management, nu se pricepe toată lumea. Se pricep doar profesioniștii geniali precum Gheorghe Hagi. Mult succes în Europa, Gheorghe Hagi!

rectorul Universității din București

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.