fbpx

Ce rezultate au avut la Bacalaureat elevii de la Academia Gheorghe Hagi

Daniel Birzu

Vlăduț Ștefănescu, Daniel Bîrzu și Gabriel Buta sunt trei elevi de la Academia de Fotbal Gheorghe Hagi care, în afară de pregătirea sportivă, au avut, anul acesta și o altă misiune: examenul de Bacalaureat. Ei au povestit pentru Educație Privată cum și-au împărțit timpul între educația academică și activitatea sportivă și ce rezultate au avut la examen.

  1. Cât timp ați dedicat pregătirii pentru examen?

Vlăduț Ștefănescu: Pregătirile pentru examene au fost prezente pe toată perioada liceului. Din clasa a IX-a până la sfârșitul clasei a XII-a am fost îndrumați de profesori care își iubesc meseria și care făceau orele o plăcere.

Daniel Bîrzu: M-am pregătit pentru examen timp de un an de zile, din momentul în care am intrat in clasa a XII-a.

Gabriel Buta: Am învățat în pandemie, iar înainte cu două săptămâni de examen am recapitulat lecțiile. M-am pregătit in total aproximativ o lună și jumătate.

 

  1. Cum v-ați împărțit timpul între studiu și sport?

Vlăduț Ștefănescu: Programul nostru in timpul săptămânii era unul foarte încărcat. In unele zile aveam trezirea la ora 6:00 și ajungeam acasă în jurul orei 19:00, dar când faci ce îți place găsești motivația sa mergi mai departe.

Daniel Bîrzu: Am reușit să îmi împart programul și să aloc timp pentru învățat seara, după antrenament, și în ziua liberă, aceea fiind de obicei duminica.

Gabriel Buta: În prima parte a zilei învățam, iar după-amiaza mă antrenam.

 

  1. Luați în calcul și o profesie independentă de sfera sportivă?

Vlăduț Ștefănescu: Momentan, toata atenția mea este asupra dorinței de a deveni fotbalist profesionist, dar nu exclud ca pe viitor sa mă reorientez.

Daniel Bîrzu: Momentan nu, am o pasiune pentru sport și asta e ceea ce vreau să fac pe viitor.

Gabriel Buta: Deocamdată nu.

Vladut Stefanescu

  1. Veți continua studiile? Vă îndreptați spre o facultate sau vă dedicați exclusiv sportului?

Vlăduț Ștefănescu: Vreau să rămân în acest domeniu și mă voi înscrie la facultatea de educație fizică și sport din cadrul Universității Ovidius din Constanța.

Daniel Bîrzu: Voi continua studiile la facultatea de educație fizică și sport.

Gabriel Buta: Da, vreau să continui studiile. Voi urma facultatea de sport, în paralel cu fotbalul.

 

  1. Cum v-a sprijinit Academia, pentru a avea rezultate bune atât la școală, cât și la examene?

Vlăduț Ștefănescu: AGH a fost un sprijin suplimentar pe lângă cel oferit de liceul tehnologic Ion Podaru. Ne-a oferit transport, susținere neîncetată pentru pregătirea examenului și cel mai important lucru, relația bună pe care Academia o are cu cadrele didactice. AGH ne-a oferit o educație și o formare sănătoasă.

Daniel Bîrzu: Academia a avut un rol crucial în dezvoltarea mea pe plan educațional și m-a susținut continuu, asigurându-mi toate condițiile pentru a promova acest examen “al maturității”.

Gabriel Buta: Academia a avut un rol esențial în trecerea examenului pentru că, datorită programului eficientizat de antrenament, am avut timp și pentru studiat.

Gabriel Buta

 

  1. Vi se pare importantă educația academică?

Vlăduț Ștefănescu: Da. Terminarea unei facultăți este aproape o necesitate pentru a avea șansa la un loc de muncă bun, datorită căruia poți avea un nivel de viață ridicat. Facultatea îți oferă o rampă de lansare in domeniul muncii, dar și ocazia de a cunoaște lumea „oamenilor mari”.

Daniel Bîrzu: Desigur.

Gabriel Buta: Desigur, este foarte importantă!

 

  1. Ce anume din materia școlară credeți că vă va fi mai util în viață?

Vlăduț Ștefănescu: Sunt de părere că toate cursurile prezente în programa școlară sunt importante, nu neapărat în cunoștințele cu care rămâi, dar cu dezvoltarea și folosirea creierului în situații necunoscute. Foarte mulți elevi sunt de părere că o mare parte din materii sunt inutile, dar sunt convins că toate au un rost și ne ajută să evoluam în fiecare zi.

Daniel Bîrzu: Din materiile de bac, consider că română și istoria sunt mai importante, nu neapărat pentru că ne sunt de folos în viața de zi cu zi, ci pentru că ne ajută să ne dezvoltăm creierul și să deprindem un limbaj mai complex, lucru ce este benefic oricărui om, dar mai ales fotbaliștilor, care participă la interviuri și devin un model pentru mulți tineri din această lume. Iar, in general, cea mai utilă mi se pare Engleza, pentru că în societatea actuală cunoașterea unei limbi străine este crucială.

Gabriel Buta: După părerea mea limbile străine.

 

  1. Ați avut o materie preferată? Care anume?

Vlăduț Ștefănescu: Sunt pasionat de literatură, de aceea materia preferată din liceu a fost limba și literatura română. Există o plăcere aparte în a avea discuții despre geniul lui Eminescu, peripețiile lui Harap-Alb și comedia lui Ion Luca Caragiale din “O scrisoare pierdută”. Am avut șansa de a avea o doamnă profesoară care făcea orele să treacă ca prin magie. Deja îmi aduc aminte nostalgic de perioada petrecută în liceu, dar sunt fericit că am putut sa închei acest capitol din viața mea.

Daniel Bîrzu: Materia mea preferată a fost Geografia.

Gabriel Buta: Da, matematica!

 

Notele obținute la BAC de cei trei jucători ai Academiei Hagi:

Vlăduț Ștefănescu: media generală 8.56 (9.10 limba română, 7.50 istorie, 9.10 logică).

Daniel Bîrzu: media generală 8.10 (5.80 limba română, 9.50 istorie, 9.00 logică).

Gabriel Buta: media generală 8.36 (7.10 limba română, 8.30 istorie, 9.70 logică).

Hagi Hagi Hagi Hagi Hagi

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.