fbpx

Min. Educației, prima estimare publică: Între 60 și 70% din angajații școlilor participă la grevă

Ministerul Educației a transmis o primă estimare publică a numărului de angajați din învățământ care participă la greva din Educație.

Între 60 şi 70% dintre angajaţii din şcoli participă, astăzi, la greva din educaţie, a declarat, la Radio România Actualiăți, Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Estimarea a fost comunicată public după ce Educație Privată a relatat că Ministerul Educației a decis în cadrul unei ședințe, care a avut loc luni dimineață, să nu fie comunicat public numărul profesorilor aflați în grevă.

Sorin Ion a mai explicat la Radio România Actualități, că, deşi amplitudinea protestului este importantă, nu se ia în calcul îngheţarea anului şcolar.

„Să nu uităm că, începând de anul acesta, mediile se încheie o singură dată pe an, prin urmare, în luna mai, când vorbim, avem acumulate note calificative pe întreg anul școlar. Suntem în continuare deschiși la dialog, chiar dacă rezultatul întâlnirii de ieri n-a fost cel scontat de către reprezentanții profesorilor. Deschidere la dialog există în continuare și eu unul mă păstrez optimist că vom găsi o soluție de comun acord convenabilă”, a spus Sorin Ion.

În textul minutei consultate de EducatiePrivata.ro, printre altele s-a hotărât că „nu se fac publice sub nicio formă procentajele sau cifrele cu profesorii care sunt în grevă. Ele există; sunt centralizate la MEd dar nu se comunică presei”.

Inspectoraul Școlar Județean (ISJ) Brașov confirmă indirect decizia luată Ministerului Educației, prin răspunsul oferit jurnaliștilor la solicitarea de a face public numărul profesorilor aflați în grevă în acest județ.

Purtătorul de cuvânt al instituției, Valentn Bucur, a transmis că greva este monitorizată în toate școlile, însă datele nu vor fi date publicității. 

„Monitorizăm greva în toate școlile dar datele referitoare la aceasta le oferă sindicatele, singurele direct răspunzătoare”, susține Valentin Bucur.

El mai spune că greva nu va fi popularizată de angajații instituțiilor subordonate Ministerului Educației.

„Vom avea date statistice însă nu le vom da publicității. După cum vă spuneam, greva este a sindicatelor nu a inspectoratului. Din rațiuni de corectitudine socială monitorizăm această grevă dar nu o popularizăm. Nu noi”, a mai transmis Bucur jurnaliștilor.

Din informațiile EducatiePrivată.ro, și alte inspectorate școlare pun în aplicare decizia ministerului condus de Ligia Deca.

 

1 comment

  1. Bristena spune:

    Dacă Ministerul Educației a hotărât, ca numărul angajaților din învățământ, participanți la grevă, să nu fie dat publicității, cine poate să ne confirme acest procent al greviștilor? La sfârșitul săptămânii trecute și-au anunțat participarea la grevă alți 60.000de angajați. Tot ~ 70% suntem?

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.