fbpx

Reclamat după ce a vorbit despre problemele etice din FJSC, jurnalistul Ovidiu Vanghele demisionează

Jurnalistul Ovidiu Vanghele anunță că demisionează din poziția de cadru universitar al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, după ce a fost reclamat la Comisia de Etică, în urma unei postări în care vorbise despre problemele de etică ale mai multor persoane din conducerea facultății.

Vanghele spune că a fost reclamat de o persoană din afara FJSC. În legătură cu reclamanta, jurnalistul indică faptul că ar avea conexiuni puternice cu PNL.

Intervenția publică inițială a jurnalistului a avut loc imediat după ce mai mulți studenți l-au acuzat de abuzuri verbale pe profesorul universitar Marian Petcu. Vanghele i-a felicitat pe aceștia și a adus în discuția publică probleme de etică și de integritate profesională ale altor cadre din conducerea facultății.

”Prieteni, ce v-am spus eu că o să se întâmple s-a întâmplat: ursarii de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării vor să acopere scandalul petcu folosindu-se de un “scandal Vanghele”.

Ei bine, l-au creat și formal bagabonții, gata, el există: mi-au făcut reclamație la Comisia de Etică a UniBuc.
Și mai mișto este că reclamația la Comisia de Etică a Universității București nu a fost făcută de vreunul dintre cei doi prăduitori de conștiințe pe care i-am încondeiat în postarea prin care îmi exprimam susținerea pentru studenții care l-au reclamat pe acel petcu, nu. (Vorbesc despre un fost prodecan și actualul prodecan, respectiv vâlcu val și podaru dan.) De ce n-au făcut-o? Păi ar fi fost nasol pentru ei să se plângă ei explicit de acea postare, pt că aș fi avut ocazia să arăt în fața comisiei că tot ce-am spus acolo referitor la folosirea calității de prodecan fjsc spre a ticăloși politic mai cu impact în CLS1 (podaru dan) sau la folosirea studenților în proiectul european fjsc-decemiaumiau (foaia chirieacului prins pe vremuri la șantaj) pe vremea lui vâlcu val prodecan sînt, firește, adevăruri”, a explicat, azi, Ovidiu Vanghele, în limbajul colocvial pe care obișnuiește să îl folosească pe pagină sa de Facebook.

”În condițiile astea, spre a nu ajunge eu însumi sa permit acoperirea cu inventatul caz Vanghele a legitimului caz petcu, spre a nu se vorbi mai mult despre Vanghele care a înjurat o creatură pelistă de pe net decât despre acel petcu abuziv cu studenții la cursuri, aleg sa-mi dau eu demisia.
Astfel, comisia de etica închide cazul Vanghele și e obligată să se ocupe de cazul Petcu, fără miau-miau si whatabout. (Remember cazul prof Bogdan Oprea, căruia același student prieten cu decanu’ momoc i-a făcut o plângere inventată, spre a nu se vorbi de Petcu și-atât, ci a se lua la pachet, petcu-Oprea, întru disperarea profesorilor de bun simț din departament? Eh, fix asta vor ei și cu mine.)
Păi bine, veți întreba, da’ nu ziceai tu ca te aperi, ca vrei sa te duci sa le spui celor de la Universitate ce praf e la facultate?
Așa e. Și chiar cred ca as fi putut convinge Comisia de Etică să primesc un avertisment, având în vedere activitatea mea fără cusur la școală si toate cele de mai sus aduse ca probe în circumstanțiere.
Dar mai e ceva: daca rămân să mă judec la Comisia de Etică nu fac altceva decât sa le dau lor ocazia de a vorbi (ei și presa lor prăduitoare, care deja a scris de mine și cum am înjurat-o p-aia, hihi) mult mai mult despre mine și nu despre acel petcu. Adică fix ce vor ei”, mai spune jurnalistul.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.