fbpx

Răspunsul lui Sorin Cîmpeanu la petiția pentru vacanță până pe 9 ianuarie: Patru argumente contrare

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a transmis către Educație Privată răspunsul său la petiția prin care este solicitată vacanță de iarnă până pe 9 ianuarie pentru toți elevii.

Răspunsul ministrului, integral:

1. Avem un grafic de învățământ/structura a anului școlar aprobata prin OM discutat in Comisia de Dialog Social in care au fost prezenți și reprezentanții elevilor, și ai părinților, și ai profesorilor.
2. Avem o solicitare expresa temeinic justificata de a nu schimba datele de examen (Evaluare Națională și BAC)
3. Avem solicitări justificata de asigurare a predictibilității in educație.
4. Avem recunoașterea faptului ca in educație s-au înregistrat pierderi mari ce trebuie recuperată prin zile de cursuri!

petiție online, prin care este solicitată extinderea vacanței de iarnă până pe 9 ianuarie 2022 pentru toți elevii, a ajuns la peste 100.000 de semnături.

Petiția a fost inițiată de un părinte, pe platforma De Clic.

Conform reglementărilor din prezent, elevii din ciclul gimnazial și cel liceal ar trebui să revină la cursuri pe 3 ianuarie.

Textul periției, integral:

Prin această petiție cerem Ministerului Educației să extindă vacanța de iarnă până în 9 ianuarie 2022 pentru toți elevii (deci și pentru cei din învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal).

Momentan, conform ultimului ordin de ministru, vacanțele elevilor sunt planificate astfel:

* vineri, 24 decembrie 2021 — duminică, 2 ianuarie 2022 (!!), vacanță pentru toate clasele din învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal;

* vineri, 24 decembrie 2021 — duminică, 9 ianuarie 2022, vacanță pentru grupele/clasele din învățământul preșcolar și primar.

2 comments

 1. Alexandru spune:

  Daca nu esti capabil de empatie, daca nu ai suflet de cadru didactic si de parinte, umbli cu asa zise „argumente”, precum Scrooge.
  Cand ati dat o vacanță fortata elevilor la sfârșitul lui octombrie, nu v-au interesat
  argumentele elevilor, profesorilorvvsi părinților.
  Acum la fel, nu va intereseaza argumentele parintilor, elevilor, profesorilor.
  Toate le hotarati dvs, calcand peste cadavre ( la figurat, dar si la propriu, atunci când este vorba de a trimite in plina pandemie elevii in mijloacele aglomerate de transport in comun).
  Exact asa face un dictator.

 2. Mihaela spune:

  De ce nu s -au facut ore on line in cele 2 saptamani care le-au avut fortat date.Nu se ingrasa porcul im ajun.Toti copii trebuie sa aibe dretul la vacanta nu sa veniti cu idei peste noapte.

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.