fbpx

Raluca Turcan: “Dorința noastră este ca masca să fie obligatorie în școli”

  • Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, la Digi 24, că masca ar trebui să fie obligatorie în școli, atât pentru elevi, cât și pentru profesori.

“Dorința noastră este ca masca să fie obligatorie. Distanța exactă între copii o vom anunța și în functie de capacitatea de implementare”, a spus Turcan. Ea a mai precizat că regulile de protecție epidemiologică în unitățipe de învățământ vor fi stabilite de Ministerul Sănătății.

CONTEXT

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, astăzi, condițiile în care va începe noul an școlar. Președintele a făcut anunțul după o întâlnire cu grupul interministerial care se ocupă de acest subiect. La ședință a participat și premierul Ludovic Orban, însoțit de mai mulți membri ai Guvernului.

Cele mai importante declarații făcute de președintele Klaus Iohannis:

Pe 14 septembrie începe noul an școlar preuniversitar. Pentru majoritatea elevilor, asta înseamnă că vor merge efectiv fizic la școală.

Pentru a ține cont de impactul pandemiei, în fiecare școală, localitate, au fost elaborate trei scenarii, în funcție de numărul de bolnavi din localitate.

  • Scenariul verde înseamnă că în localitatea respectivă e mai puţin de o persoană detectată cu COVID-19, în ultimele 14 zile;
  • Scenariul galben (risc mediu) – între 1 şi 3 persoane detectate cu noul coronavirus;
  • Scenariul roşu se aplică unde au apărut mai mult de trei bolnavi noi în localitatea respectivă, în ultimele 14 zile, la mia de locuitori. În acest scenariu, școala se închide de tot.

Felul în care vca funcționa fiecare unitate școlară va fi decis local. Decizia se descentralizează la nivel de județ.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.