fbpx

Premierul Ludovic Orban: Nu pot crea o previziune azi. Școala va începe în condițiile pe care ni le permite evoluția epidemiei

Premierul Ludovic Orban a declarat,astăzi ca reacție la protestele elevilor, că școala va începe, dar că nu poate da un răspuns concret despre cum se va întâmpla asta. Orban a spus că este încă în desfășurare o analiză, care ține cont de evoluția epidemiologică.

„Școala va începe în condițiile pe care ni le va permite evoluția epidemiei.

Există un grup de lucru interministerial coordonat de Raluca Turcan, care face analize extrem de serioase, evaluarea infrastructurii, a cadrelor didactice, distribuția posibilă a elevilor în clase, studiază inclusiv sistemul mixt.

Suntem într-o analiză foarte serioasă, nu pot crea o previziune azi, care să fie modificată în funcție de evoluția epidemiei.

Pregătim deschiderea școlii pentru orice scenariu posibil.

Când vom avea toate datele pentru a furniza o informație corectă care să permită elevilor, profesorilor, părinților să se pregătească pentru noul an școlar.

Când se vor finaliza analiza și toate scenariile le vom prezenta public. Suntem în 3 august”, a spus premierul Ludovic Orban, citat de Digi 24.

CONTEXT

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni, că, după jumătatea lunii august, autoritățile vor anunța cum se vor deschide școlile din România pentru anul școlar 2020-2021.

„Nu facem supoziții într-un context în care suntem la o lună și jumătate față de începutul școlii. În a doua jumătate a lunii august vă vom spune exact cum se va deschide școala”, a declarat Nelu Tătaru.

Cel mai probabil, vom avea un scenariu mixt pentru noul an școlar. Președintele Klaus Iohannis a declarat, săptămâna trecută, că școala nu va începe normal în septembrie, din cauza faptului că pandemia nu se va încheia până atunci.

”Evident că această situație a deschiderii noului an școlar este una de extremă importanță. Am avut numeroase discuții cu conducerea Ministerului Educației, cu specialiști, cu alți membri ai Guvernului. S-au făcut progrese importante in conturarea unor strategii si scenarii. Am invitat premierul și ministrul Rducatiei la o discuție săptămâna viitoare. Dați-mi voie să vă dau săptămnâna viitoare mai multe amănunte.
Școala sigur nu va începe în condiții normale, fiindcă pandemia nu se va incheia până în Septembrie. Ar fi foarte complicat să avem numai școală online, atunci probabil ne în