fbpx

Apel al DGASMB: Avem nevoie de cărucioare pentru copiii refugiaților din Ucraina!

Photo 238382899 © Yaroslav Veretin | Dreamstime.com

Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București lansează un apel în care le cere românilor să doneze cărucioare pentru copiii refugiaților din Ucraina.

”Avem nevoie de cărucioare pentru copiii refugiaților din Ucraina! Ne găsiți la Gara de Nord!”, transmitee DGASMB, pe pagina sa de Facebook.

Un gest de solidaritate similar, care a impresionat oameni din toată lumea. a fost făcut în Polonia, la finalul săptămânii trecute.

Mai multe mame au lăsat pe peronul unei gări cărucioare, pentru ca mamele refugiate să le poate lua pentru copiii lor, atunci când coboară din tren.

Imaginea a fost publicată pe pagina de Facebook a emisiunii Scena și Ecranul, difuzată de Radio România Cultural.

Textul a fost scris de Raluca Rădulescu, realizatoarea emisiunii „Scena și Ecranul”.

”TEATRU DE RĂZBOI:

Mame dintr-un oraș din Polonia au lăsat, pe peronul gării, cărucioarele propriilor copii pentru mamele refugiate, care vin din Ucraina cu copiii în brațe.
O mamă a născut într-o stație de metrou din Kiev. Sute de copii stau în adăposturi subterane deja de o săptămână. Mulți s-au refugiat împreună cu părinții lor. Alții au murit în bombardamente. În Ucraina au fost bombardate școli, grădinițe și orfelinate.
Două mame din Rusia au mers la ambasada Ucrainei, cu cei 5 copii ai lor între 7 și 11 ani, să depună flori și desenele copiilor pe care scrisesetă NU RĂZBOIULUI. Au fost arestați și au rămas jumătate de noapte în închisoare.
FOTO: Gianna Kouka / Dmytro Kuleba”

Sute de refugiați din Ucraina, femei, bărbați, copii și bătrăni ajung în Gara de Nord cu trenul. Și-au împachetat viața în câteva bagaje și acum caută adăpost, cazare, transport și hrană, precizează DGASMB.
Încă de la coborârea din vagoane, sunt așteptați și îndrumați de echipele DGASMB si voluntari spre locuri unde primesc mâncare și apă, produse de igiena si ceea ce au nevoie, din donatiile oamenilor inimosi din Bucuresti.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/zhytomyr-ukraine-october-baby-stroller-holding-newspaper-image238382899

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.