fbpx

Raed Arafat: Luni vom emite următoarea HG privind unitățile de tip after-school

Situația unităților de tip after-school va fi reglementată luni, printr-o Hotărâre de Guvern, a declarat pentru Educație Privată secretarul de stat Raed Arafat.

”Luni dimineață va fi dată următoarea Hotărâre de Guvern. Atunci va fi clară situația”, a afirmat Raed Arafat.

Situația acestor unități este neclară, după ce vineri a expirat perioada de închidere de 14 zile cuprinsă în decizia CNSU, aprobată prin HG, pe 22 octombrie.

Tehnic, până la o nouă reglementare, unitățile de tip after-school nu se mai află sub incidența vreunei restricții și pot funcționa în regimul pe care îl doresc.

Aceste unități nu se află în subordinea Ministerului Educației, astfel încât nici această instituție nu poate reglementa situația lor. Pe cale de consecință, ele nu se află nici sub incidența hotărârii de vineri a CNSU, care impune rata minimă a vaccinării de 60% pentru funcționarea în format fizic.

Ce prevedea hotărârea CNSU din 22 octombrie, aprobată în aceeași zi prin HG:

Se propune suspendarea activităților cu prezența fizică la nivelul tuturor unităților sau operatorilor economici care desfășoară activități tip after-school, în perioada 25.10.2021-05.11.2021.

Tehnic, până la o nouă reglementare, unitățile de tip after-school nu se mai află sub incidența vreunei restricții și pot funcționa în regimul pe care îl doresc. Aceste unități nu se află în subordinea Ministerului Educației, astfel încât nici această instituție nu poate reglementa situația lor. Pe cale de consecință, ele nu cad sub incidența hotărârii de vineri a CNSU, care impune rata minimă a vaccinării de 60% pentru funcționarea în format fizic.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.