fbpx

Procentele de vaccinare declarate de unele școli fac salturi spectaculoase de la o zi la alta

Photo 147821242 © Andrey Popov | Dreamstime.com

După ce ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat că își vor putea relua activitatea în format fizic doar școlile cu procent de vaccinare de peste 60% în rândul angajaților, procentele de vaccinare declarate de mai multe unități de învățământ au început să urce vertiginos de la o zi la alta.

Educație Privată a primit mai multe sesizări cu privire la această situații. 

De exemplu, Școala Gimnazială I.G. Duca din București anunța, joi, o rată a vaccinării de 51%, adică sub pragul care i-ar fi permis să reia activitatea în format fizic:

Vineri, aceeași școală ajunsese la aproape 70% rată de vaccinare. Școala respectivă nu a comunicat numărul de angajați, deci e imposibil de calculat câți ar fi trebuit să se imunizeze într-o singură zi pentru a ajunge la acest procent. De precizat, însă, că Școala I.G.Duca transmite, pe pagina sa de internet, că are  peste 1100 de elevi în 35 de clase, deci se numără printre unitățile cu un număr consistent de angajați.

Grădinița M.Ap,N nr 2 are o creștere la fel de spectaculoasă de la o zi la alta.

Situația de joi- 41,6%

Situația de vineri: 66,66%

Un caz special semnalat de un cititor este al Școlii Gimnaziale ”Dimitrie Onciul” din Straja.

În această situație, procentele de vaccinare au scăzut abrupt, ceea ce ar fi imposibil în realitate, pentru că ar fi însemnat ca angajații să se poată ”des-vaccina”.

Marți, școala respectivă anunța o rată a vaccinării de 77%;

 

Miercuri, unitatea de învățământ prezenta o scădere dramatică a procentului de angajați vaccinați: sub 30%:

 

Joi, procentul a urcat din nou: peste 40%:

 

La rândul său, organizația FePAL a atras atenția asupra unui caz de aceeași natură:

Caz semnalat de părinți din Colegiul Harnaj, București
Rata de vaccinare a cadrelor didactice/nedidactice din Colegiul Harnaj este de 55,77%.
După decizia comunicată de ministrul Sorin Cîmpeanu, părinții ne semnalează că reprezentanți ai conducerii și profesori diriginți cheamă totuși elevii la școală luni, în contradincție cu decizia Ministerului Educației, chiar dacă rata de vaccinare a profesorilor este sub 60%.
În prima lună și jumătate de școală, cel puțin 2 elevi ai colegiului, pozitivați, au anunțat că sunt infectați dar au fost obligați să vină la cursuri chiar și 5 zile după anunț. Natural, aceștia au infectat colegi și familiile acestora.
În această avalanșă de decizii împotriva sănătății publice și a sănătății copiilor, părinții care sperau că vor putea profita de faptul că rata de vaccinare în colegiul lor este sub 60% și că își vor putea astfel proteja copii, sunt disperați în găsirea unei soluții.
Dacă sunt și alte situații de școli cu rată de vaccinare sub 60% unde se fac presiuni asupra părinților de a trimite totuși copiii la școală, vă rugăm să ni le semnalați, să le faceți publice.
Ulterior, FePAL a remarcat că procentul a crescut brusc la 60,78%, situație în care elevii vor fi obligați să meargă luni la școală.

Ministerul Educației poate verifica dacă procentele de vaccinare comunicate de școli sunt reale, a transmis, ieri, pentru Educație Privată Ioana Lazăr, secretarul general al instituției.

”Ministerul poate face controale. Putem să verificăm dacă sunt respectate regulile și dacă aceste date sunt corecte. Ministerul este operator de date personale pentru toate instituțiile din sistemul școlar”, a declarat Ioana Lazăr pentru Educație Privată.

Secretarul general al ministerului a adăugat că și Poliția poate face verificări, în cazul în care există sesizări în baza unor suspiciuni privind datele comunicate. ”Sunt informații în baza cărora se iau decizii administrative”, a explicat Ioana Lazăr.

Sursă imagine: https://www.dreamstime.com/figurine-pushing-red-percentage-sign-side-view-white-human-figure-image147821242

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.