fbpx

Propagandă pentru Referendumul din 6-7 octombrie și la Colegiul Unirea din Brașov

Mai multe școli din România permit în mod ilegal desfășurarea în incinta lor a unor activități de propagandă politică și prozelitism religios.

Situația de la Onești semnalată, ieri, de Educație Privată nu este una singulară.

Propaganda electorală pentru Referendumul din 6-7 octombrie se manifestă și în școli din Brașov. Un astfel de caz a fost semnalat de jurnalistul Filip Standavid, pe pagina sa de Facebook:

referendum propagandă școli

”Pliantul āsta a fost distribuit azi, la o orā de religie, elevilor dintr-o clasā a XI-a de la Colegiul Național Unirea, din Brașov. “Profesoara”, care ar fi echivalat homosexualitatea cu zoofilia și pedofilia, i-a îndemnat pe adolescenți sā-și convingā pārinții sā meargā la referendum. E propaganda electoralā în școli legalā? Nu e. E perpetuarea unor minciuni homofobe cu iz de Ev Mediu legalā? Nici. E “religia” asta incitare la urā? Cam e. Am terminat același liceu acum 22 de ani. Pe-atunci fāceam Rousseau și Voltaire la școalā”, a scris ziaristul.

Reamintim că, potrivit legii, ”în incinta unităților de învățământ preuniversitar sunt interzise crearea și funcționarea oricăror formațiuni politice, desfășurarea activităților de propagandă politică și prozelitism religios”.

Referendumul, indiferent ce subiect ar avea, este un eveniment politic, iar conținutul pliantelor este, de fapt, material de campanie electorală.

În măsura în care mai aflați de incidente similare și le puteți proba cu fotografii sau înregistrări video, vă invităm să le semnalați la adresa cancelarie@educatieprivata.ro.