fbpx

Proiect PNL: Gravidele și persoanele cu copii mici să aibă prioritate la casele de marcat și la ghișee

Sursă foto: Freepik

Deputata PNL Mara Calista a anunțat că, împreună cu colegii săi de partid Florin Alexe și Alin Ignat, a depus un proiect de lege potrivit căruia femeile însărcinate şi persoanele însoţite de copii cu vârsta de până la 5 ani au prioritate la casele de marcat din magazine, dar și la ghișeele instituțiilor publice.

Conform inițiativei legislative, femeile însărcinate şi/sau persoanele însoţite de copii cu vârsta de până la 5 ani au prioritate la casieriile unităţilor comerciale publice şi private, precum şi la serviciile oferite de acestea, cu excepţia cazurilor în care unităţile respective deţin case de marcat speciale pentru categoriile de persoane enunţate.

De asemenea, se va acorda prioritate la casieriile instituţiilor publice, precum şi la serviciile oferite de acestea femeilor însărcinate, persoanelor însoţite de copii cu vârsta de până la 5 ani, cu excepţia cazurilor în care instituţiile publice deţin case de marcat speciale pentru aceste categorii de persoane.

Angajaţii unităţilor comerciale, precum şi cei ai instituţiilor publice şi private au obligaţia de a prezenta la casele de marcat sau casierii sau acolo unde se înfăptuieşte serviciul oferit de aceştia afişe la vedere, care să prevadă acordarea de prioritate femeilor însărcinate, persoanelor însoţite de copii cu vârsta de până la 5 ani, cu excepţia cazurilor în care acestea deţin case de marcat speciale pentru aceste categorii de persoane.

Deputata Mara Calista a explicat, pe pagina sa de Facebook, cum va funcționa proiectul:
• În momentul în care aceștia se află la coada unei casierii sau chiar la coadă pentru a accesa un serviciu public sau privat, va fi acordată prioritate femeilor însărcinate și/ sau persoanelor însoțite de copii cu vârsta sub 5 ani;
• Totodată, prevedem alocarea unor locuri special amenajate pentru parcarea mijlocelor de transport folosite de femeile gravide și/ sau de persoanele însoțite de copii mai mici de 5 ani de zile.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.