fbpx

Elevii dintr-o comună stau acasă de la începutul anului școlar, pentru că nu au microbuz și nici șofer

foto: salutfagaras.ro

Elevii din comuna Mândra, județul Brașov, nu au mers deloc la cursuri de la începutul acestui an școlar, din cauza lipsei unui microbuz școlar. Inspectoratul Școlar Județean și Instituția Prefectului au transmis un comunicat de presă comun, în care îl acuză pe primarul Ioan Șerban Taflan că nu a luat măsuri pentru a rezolva situația.

Redăm comunicatul de presă, integral:

„Încă din prima zi a noului an școlar, în comuna Mândra, o parte din elevii care trebuiau transportați cu microbuzul școlar deținut de Școala Gimnazială Mândra au rămas acasă. Situația este cauzată de un cumul de factori la care a contribuit slaba implicare a autorității publice locale în rezolvarea acesteia.

Unitatea de învățământ are în proprietate un microbuz școlar care se află într-o stare avansată de degradare, în pofida repetatelor demersuri întreprinse de conducerea instituției pe lângă primăria comunei, autoritate care are în responsabilitate asigurarea cheltuielilor materiale și de funcționare ale instituțiilor de învățământ de pe raza comunei.

Conducătorul auto, angajat al unității școlare, a demisionat începând cu 5 septembrie a.c. Pentru postul vacantat, directorul unității școlare, prof. Delia Poparad, a făcut demersurile legale și a primit aprobarea Inspectoratului Școlar Județean Brașov pentru scoaterea la concurs a postului de șofer. Procedura durează minim 40 de zile, timp în care autoritatea publică locală ar fi avut obligația să găsească soluții pentru a asigura transportul elevilor până la finalizarea procedurilor de angajare dar și de aducere a mijlocului de transport în parametrii tehnici legali, astfel încât să realizeze transportul copiilor în condiții de siguranță deplină.

Soluția temporară ar fi fost contractarea de către Primăria Mândra de servicii de transport până la revenirea în normalitate. Deoarece problema a fost tergiversată iar primarul și-a declinat competența în rezolvarea acesteia, părinții s-au adresat atât autorităților cât și presei, cerând rezolvarea de urgență a transportului copiilor la și de la unitatea școlară.

Inspectorul Școlar General și Prefectul județului Brașov s-au întâlnit astăzi și au identificat soluții pentru rezolvarea acestei probleme, cerându-i imperios primarului comunei să se implice în achiziționarea, în regim de urgență, de servicii de transport persoane.”

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.